9/22/2013

Adaylık Süresin İçindeki Memurun Uyarma Cezasına İtirazı

  Hiç yorum yok
Memurun Uyarma Cezasına İtirazı
Memur Uyarma Cezasına İtiraz Nasıl Yapılır?

Uyarma cezası verilirse dahi hemen göreve son verilmemektedir. Ceza alan aday memurun itiraz hakkı bulunmaktadır. Kararın aday memura tebliğinden itibaren 7 gün içinde disiplin kuruluna itiraz edilmesi mümkündür. Bu husus Kanunun 135. maddesinde aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir:
Disiplin amirleri tarafından verilen uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarına karşı disiplin kuruluna, kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına karşı yüksek disiplin kuruluna itiraz edilebilir.
İtirazda süre, kararın ilgiliye tebliği tarihinden itibaren yedi gündür. Süresi içinde itiraz edilmeyen disiplin cezaları kesinleşir.
İtiraz mercileri, itiraz dilekçesi ile karar ve eklerinin kendilerine intikalinden itibaren otuz gün içinde kararlarını vermek zorundadır.
İtirazın kabulü hâlinde, disiplin amirleri kararı gözden geçirerek verilen cezayı hafifletebilir veya tamamen kaldırabilirler.
Disiplin cezalarına karşı idari yargı yoluna başvurulabilir."
Disiplin kurulu itirazı yerinde görmez ve uyarma cezasını onaylarsa bu halde verilmiş olan disiplin cezası kesinleşmiş olur. Atamaya yetkili amirin onayı ile aday memurun memuriyet görevine son verilir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder