9/10/2021

Elektrik Mühendisliği Mesleği İş Durumu Hakkında Detaylı Bilgi

  Hiç yorum yok
Elektrik Mühendisliği mezunu kolay iş bulurmu
Elektrik Mühendisliği Mezunlarının Çalışma Alanları ve İmkanları

Elektrik Mühendisliği bölümünün puan türü MF-4 tür.

Elektrik Mühendisliği Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Üst düzeyde sayısal yeteneğe, fen alanına ve özellikle elektrikle ilgili kavramlarla akıl yürütme gücüne, fizik konularına içten bir ilgiye, birçok ayrıntıyı aynı anda algılama ve çabuk tepkide bulunma gücüne, bir işi planlamadan önce derinliğine araştıran, düzenli ve sistemli çalışma alışkanlığı olan, sorumluluk bilinci olan, ileriyi görebilen, koşulları değerlendirebilen, değişik görüşleri anlamaya çalışma gücü olan, başkalarını yönetebilen, işbirliği yapabilen, dikkatli gibi özelliklere sahip kişiler olmaları gerekmektedir. Dikkatsiz olmak bu mesleğin yürütülmesini imkansız kılar.

Elektrik Mühendisliği Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Devre analizine giriş, devre teorisi, elektromanyetik teorisi, sayısal elektronik, elektronik devreler, anolog haberleşme, sayısal haberleşme, mikrodalgalar, iletişim, mikro işleme giriş, matematik, fizik ve kimya gibi dersler görülmektedir.

Elektrik Mühendisliği Mezunlarının Kariyer İmkanı ve Çalışma Alanları Nerelerdir?
Elektrik enerjisinin kullanım alanının yaygın olması, elektrik mühendislerine duyulan gereksinimi arttırmaktadır. Ancak, üniversitelere göre değişen laboratuvar, araç gereç, kütüphane ve sosyal tesisler göz önüne alınırsa aradaki eğitim farkı ortaya çıkmaktadır. Bu fark öğrencilerin kendi özverisi ve olanakları ile eksiklerini giderme dışında belirgin bir biçimde görülmekte, eksiklikler mezuniyet sonrasındada yaşanmaktadır. Aranan tecrübenin yetersizliği ve endüstriye uyum sağlayamama gibi nedenlerle düşük ücretle çalışmak zorunda kalabilmektedirler. Günümüzde bir çok meslekte olduğu gibi elektrik mühendislerininde yabancı dil bilgisine sahip olmaları daha iyi koşullarda iş bulmalarını kolaylaştırmaktadır. Türkiye'de elektriğin yaygın olarak kullanımı, endüstrimizin ihracata yönelmesi ve daha sonraki yıllarda elektrik enerjisi üretimimizin artması, bu mesleğin istihdam alanını genişletmiştir. Ayrıca Elektrik mühendisliği bölümünü bitirenlerden ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programını veya MEB Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK Yüksek Öğretim Kurulu işbirliği ile açılan-açılacak pedagojik formasyon programını başarıyla tamamlayanlar, elektrik öğretmeni olarakta çalışabilirler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder