9/10/2021

Ekonomi ve Finans Mesleği İş Durumu Hakkında Detaylı Bilgi

  10 yorum
Ekonomi ve Finans mezunu kolay iş bulurmu
Ekonomi ve Finans Mezunlarının Çalışma Alanları ve İmkanları

Ekonomi ve Finans bölümünün puan türü TM-1 dir.

Ekonomi ve Finans Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Genel akademik yeteneğe ve sayısal düşünme gücüne sahip, matematik, sosyoloji ve psikoloji gibi bilimlere ilgili ve bu alanlarda başarılı, sabırlı, anlayışlı, hoşgörülü, insan ihtiyaçlarına karşı duyarlı, fikirlerini başkalarına anlatabilme ve insanları inandırabilen kişiler olmaları gerekir. En az 1 yabancı dil bilmeleri ve bilgisayar kullanımında etkin bu mesleği tercih edeceklerin meslekte başarılı olmaları için vazgeçilmez bir koşuldur.

Ekonomi ve Finans Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Ekonomi ve finans bölümünde ilk 4 yarıyılda ekonomik analiz, işletme finansı, matematik, istatistik, bilgisayar ve muhasebe gibi temel dersler görülmektedir. Sonraki yıllarda ise uluslararası iktisat, kalkınma ekonomisi, finansal piyasalar ve kurumlar, uluslararası finans, yatırım analizleri, gayrimenkul finansmanı ve portföy yönetimi ve bankacılık gibi zorunlu ve seçimlik dersler okutulur. Bölümce seçimlik dersler, küresel anlamda ekonomi ve finans dallarını ilgilendiren güncel konuları içermektedir. Bu kapsamda, ulusal ve uluslararası alanlardaki son yenilikler ve gelişmeler incelenmekte, öğrencilerin edinmiş oldukları temel bilgiler örneklerde pekiştirilmektedir. Bu alanlarla ilgili teorik derslerin yanında uygulamalı eğitime ağırlık verilmekte, proje ve stajlar teşvik edilmelidir.

Ekonomi ve Finans Mezunlarının Kariyer İmkanı ve Çalışma Alanları Nerelerdir?
Oldukça güçlü bir eğitim üyesi kadrosuna sahip Ekonomi ve Finans bölümünden mezun olacak elemanlar için çok geniş bir çalışma alanları yelpazesi bulunmaktadır. İmalat sanayi, ticaret, taşımacılık, turizm, iletişim alanındaki yerli ve yabancı işletmeler, bankalar, sigorta şirketleri, sermaye piyasası kuruluşları, aracı kurumlar, araştırma kuruluşları ve kamu kesimi kuruluşlar gibi en başta bulunan çalışma alanlarındandır. Ekonomi ve finans bölümü kamuda çok ihtitaç duyulan müfettiş, uzman, denetçi, ekonomik analizci gibi elemanların yetiştirilmesinde önemli rol oynamaktadır. Ekonomi ve Finans programı ülkemizde faaliyet gösteren yabancı sermaye şirketlerinin ekonomi ve finansal yönetim eleman ihtiyaçlarınıda karşılamayı amaçlar.

10 yorum :

  1. Sakın gitmeyinnnnn berbattt bölüm arkadaşlarrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi oradan dengesiz sen yapamadığın bölümü burada kötüleme Türkiye'de okuyabileceğin en iyi bölümlerden birisi ekonomi ve finans

      Sil
  2. insanlar kendi yapamayacağı şeyleri sizinde yapamayacığınızı söylerler. aldırmayın. güzel bölümdür.

    YanıtlaSil
  3. Delinin biri kuyuya bir taş atmış....
    Türkiyenin en seçkin üniversitelerine bakın... bu bölümü göreceksiniz...

    YanıtlaSil
  4. Bnde bu sene baslicam bu bölümü güzel bölüme benziyor her bölüm zordur bence ayrıca hangi bölüm olursa olsun İİBF deki bütün alanları sahibiz işsiz kalma oranımız çok azdır İngilizce bilmen gerekir bu bölümde kendini gelistirmen gerekiyor iş imkanları oldukça fazla ve tavsiye ederim bir de lütfen başkalarının yorumlarını aldırmayın herkesin her dediğini dinlersek okumayalim o zaman lütfen saçma sapan yorumlar yapmayin

    YanıtlaSil
  5. Ben bu bölumu okuyorum 3 senem cok kaliteli bir bolum kesinlikle tavsiye ederim cok severekokuyorum hayata bakis acisi cok degisiyor:) bu arada unutmadan belirteyim cok calismaniz lazjm baya zorluyor:))

    YanıtlaSil
  6. Erasmus yapabiliyor muyuz ?

    YanıtlaSil