9/22/2013

Aday Memurken Başka Kuruma Nakil Yapılırmı?

  Hiç yorum yok
bir kurumdan Aday Memur başka kuruma nakil
Aday Memurlar Başka Kurumlara Nakil Yaptırabilirmi?

Aday memurların başka kurumlara nakil hususu 657'nin 54. maddesinde şöyle açıklanmıştır. "Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz."
Yukarıdaki hkümde görüldüğü gibi, aday memurken başka kuruma nakil olmuyor. Hükümdeki madde metni başka kuruma nakli yasaklamıştır. Eğer kurumun iç yönetmeliğinde ayrı bir yasaklama yoksa adaylık süresi içinde aday memuru kurum içi nakli mümkün olabiliyor.
Diğer taraftan uygulamaya esas görüşler veren Devlet Personel Başkanlığı aday memurken sınavla bir başka kuruma atanmaya hak kazananların o kuruma naklen geçişlerinin, 657'nin 54. maddesinde yer alan sınırlamasına girmeyeceğini belirtmiştir. Bu şu anlama gelmektedir. Bir öğretmen aday memur iken, örneğin Kasım 2013 KPSS tercih işlemlerinde başka bir kuruma memur olarak yerleşirse, iki kurumun muvafakatıyla, 657'nin 54. maddesinde yer alan "aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz." sınırlamasına takılmaksızın, naklen atandığı kuruma geçebilir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder