9/10/2021

Düğünde Yapılan Gereksiz Masraflar Nelerdir

  Hiç yorum yok
düğünde yapılan fuzuli harcamalar
En Ekonomik Uygun ve Az masraflı Düğün Seçenekleri

Öncelikle En gereksiz ve en masraflı olan düğün seçeneğinden bahsedelim.
Elbetteki ilki yaşamak herkesin hakkı. Özellikle düğünleri en çok bayanlar istemektedir. Daha sonrada aileler düğün ister.
Ancak bir düğün nerden baksanız salonundan salonuna değişmekle beraber, gelin saçı, gelin makyajı, gelinlik, düğün davetiyeleri, vs.vs saymakla sonu gelmeyen bir yığın masraftır ve fiyatı ortalama 10 bin TL. den 25 bin TL'te kadar fiyat çıkabilir hatta düğüne göre belkide daha fazlası çıkacaktır.
Düğünü biraz daha hesaplıya getirellim diyenlerde sokak düğünleri yapıyor. Ama sokak düğünlerininde maliyeti pekte azımsanmayacak nitelikte. Sazcısına para verilir, gelinin yine saçı, makyajı bunlar olmasa olmazlardan zaten, birde döner taktırılır, içecek meşrubat derken masraf artar.
Her yapılan masraf direk aileye mali külfet olur.

Gelelim en ekonomik düğüne; Gençler bir kere şunu düşünmeliler. Düğün kim için yapılıyor. Eğer cevap "bizim için yapılıyor" ise o halde düğün salonuna ne gerek var. Bir düğünde en gereksiz olan şey düğün salonu kiralamaktır. Bir düğün salonuna harcanacak para ile bir ev eşyası, bir balayı veya nikah sonrası yakın arkadaş çevresi ile düğün akşamı eğlenti yada düğün sonrası yakın akraba ile bir kokteyl yapılabilir.
Bu yazdıklarımızın içinde en keyifli ve en ekonomik olan yakın arkadaş çevresi ile akşam eğlentisi ile yemek ve ardından balayı yapmaktır. Sonuçta düğünü gelin ve damat tercih eder. O yüzden gelin ve damat adayları daüğünü nasıl ve şekilde yapılacağını bir kere daha düşünerek karar vermelerini tavsiye ederiz. Sonra borçlanıp ya uzun süre borç ödersiniz yada gelin hanıma takılan altınların üstüne çökersiniz....:))) Genelde geline takılan altına çökme işini kayınvalideler yaparda...:)))

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder