2/24/2013

Akrobasi Yapan Güvercin Türüne Ne Ad Verilir

  Hiç yorum yok
Akrobasi Yapan Güvercin Türü
Takla Atan Güvercinin Adı Nedir

Takla atarak akrobasi hareketleri yapan güvercin türü TAKLACI GÜVERCİN diye bilinir.
Taklacı Güvercinler: Taklacı güvercin çeşitleri: 1-şebap taklacılar, 2-taklacı güvercinler, 3,-güllü kostüm güvercinler, 4-Irak kökenli güvercinler, 5-Bölgesel taklacı güvercinler.

Taklacı güvercinlerin cinsine göre özellikleri:
1- şebap taklacı güvercinler; 5 renk olabilirler. Bunlar miski, kürenk, çakmaklı, gökmavi ve arap aynakuyruk. Şebap taklacı güvercinler fiziksel olarak büyük olup uçurulmayan sadece yerde güzelliği için beslenir. şebap taklacı güvercinlerin mankenlik ve güzellik yarışmalarıda yapılır.

2 Taklacı güvercinler; bu güvercin türünün her rengi olur. havada yaptıkları takla performansları için beslenirler. Taklacı güvercinlerin havada takla atış düzenlerine göre yarışmaları yapılmaktadır.

3-Güllü kostüm güvercinler; tepebaşının üstünden güllü perçem basma tepe bulunmaktadır. güllü kostüm güvercinlerin her rengi mevcuttur. Bu güllü kostüm güvercinleri hem güllü kostümlerinden hemde taklacı olması sebebiyle besleyenler vardır.

4-Irak kökenli güvercinler; ırak kökenli güvercin türünün 8 rengi vardır. Bu renkler; miro risasi, gümüş kaplama, yusufi, şarabi, portakal, zümrüt arap ve beyaz gözlü beyazlar olarak bilinir. Irak kökenli güvercinler çok sıcak havaya oldukça dayanıklı olan taklacı güvercin türüdür.

5-Bölgesel taklacı güvercinler kendi içinde ırklara ayrılmış olup bunlar; afyon mermeri, çorum çıplağı, van yüksek uçuşu, mardin yer kuşu ve malatya paçalısıdır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder