9/24/2021

Hülya Süerin İlk Filmi Nostaljik Film

  Hiç yorum yok
Hülya Süerin İlk Filmi
Hülya Süer ile Talat Bulut'un Filmi

Biraz önce Türk Halk Müziğinin Yorumcularından olan Hülya Süer'in bir filmini izledim filmin adı Yaşamak Seninle Güzel idi.
Şahin Gök'ün yönetmenliğindeki film 1982 yılında çekilmiş ve Hülya Süer ile birlikte başrolde Talat Bulut'ta yer alıyor.

Her zamanki gibi bir ses sanatçısı popüler olduğu zaman mutlaka ya dizi yada film çeviriyorlar. 1982 yılındada Hülya Süer popüler dönemini yaşadığı zamanda çevirmiş olmalı bu filmi.

Ses sanatçılarının filmlerinde bir fark var bu benim düşüncem tabi başkası nasıl düşünür bilemem. Bu farkta şu; bizim zamanımızda kaset olayı vardı ve sevdiğimiz bir sanatçının şarkılarını yada türkülerini dinleyebilmek için 1 değil birkaç kasetini almak zorunda kalınırdı. Ama o sanatçı filmde oynadığı zaman birçok kasetinde var olan şarkı yada türkülerini film içinde seslendirirdi. O dönemlerde çekilen filmler o nedenle çok izleniyordu.
Bugün izlediğim filmdede Hülya Süer sevilen türkülerinin çoğunun dinledik zaten filmin 3 te 1lik bölümü türküden, 3 te 1 lik bölümü kartopu aynanmasından ve kalan 3 te 1 lik bölümünüde filmin içeriği vardı.

Durum böyle olunca filmin izlenesi değilde türküleri dinlenesi bir film ortaya çıkıyor. Yinede eskiye özlemleri giderecek nitelikte.
Kısa ve öz film içeriği değilde bizim zamanımızın türkülerini dinlemiş olduk. Güzel oldu, nostaljik oldu.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder