9/24/2021

Çöp Atma Ve Çöp Toplama Kuralları

  Hiç yorum yok
Çöp Atma
Çöpler Nasıl Atılmalı Ve Çöpler Nasıl Toplanmalı

Bugün memleket meseleleri hakkında tartışmaya misafir oldum. Meseleler içinde atılan ve toplanan çöp konusuda vardı.
Bu tartışmada sçöpler hakkında söylenen bir düşünce hoşuma gitti ve çok mantıklı buldum. Bende bu konuyu sitemde yazarak yer vermek istedim.

Hemen hemen hergün bütün evler, binalar, işyerleri, fabrikalar vs vs. yerler çöpleri gelişigüzel atmakta. Çünkü çöpleri ayrı ayrı atabilecekleri bir çöp kutusu yok. Çöpler poşetlere konarak yol kenarında belli noktalara konmakta ve akşam yada gece saatleri çöp arabaları gelir toplayıp çöp arabasına atar ve gider.

Aslında çöp atma ve çöp toplanma işi böyle olmamalı. Ülkemizde geri dönüşüm yapan yerler var ve eğer çok miktar geri dönüşümü olabilecek malzeme varsa çöpe atılacak bunlar için telefon ediliyor anca bu şekilde değerlenebiliyor. Oysaki yoş kenarında 2 yada 3 er çöp kutuları olmalı ve bunlar ayrı ayrı renler olmalı bunlardan birine plastik türü çöpler atılmalı, birine kağıt çöpler atılmalı diğerinede geri dönüşümü olmayacak çöpler atılmalı. Çöp arabaları kendini ilgilendiren çöp kutularının içindeki çöpleri toplamalı ve diğerlerinide geri dönüşüm için başka bir araba toplamalı. Bu şekilde atılan çöplerin çoğu değerlendirilir hemde yol kenarındaki pis görüntüden kurtulunur. İnşallah bir gün bu şekilde çöp atılır ve toplanır diye umuyorum. çünkü ülke ekonomisine destek olabilecek bir sürü malzeme malesef çöplere karışıp gidiyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder