12/17/2012

Tarım Ve Kırsal Kalkınma Kurumu 653 Personele Müjdeli Haber

  Hiç yorum yok
Tarım Ve Kırsal Kalkınma Kurumu
TKDK de Çalışana Dil Şartı Düzenlemeleri

Tarım ve kırsal kalkınma kurumunda çalışan personel için KPDS den 60 puan alma şartı vardı. 2008 yılında kurum KPDS den 60 ve 70 şartını getirmişti bu nedenle sıkıntıya giren personel işten çıkma mecburiyeti hissediyordu. Mağdur durumda olan 653 çalışan için düzenlemeler yapıldı.
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası knunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair TBMM plan ve bütçe komisyonundaki alt komisyon görüşmeleri yapılmış ve alt komisyonda dil şartını yerine getiremeyen kurum personeli için önemli düzenlemeler yapılmış.
TKDK de yabancı dil şartı adeta çalışan personel için müjdeli haber oldu. 2011 yılında alınan dil şartını yerine getirmeleri için 31 aralık 2012 tarihine kadar süre verilmişti ama çoğu personelin bu şartı yerine getiremediği görülmüş. Bu nedenle personele 2800 saat çeşitli eğitimler verilmiş buna rağmen verilen süre içerisinde dil şartını yerine getiremeyen personel işten ayrılması ile kurumun sıkıntıya gireceğinden dolayı 653 personele alt komisyonunda onayıyla 2014 yılının sonuna kadar süre tanınmış. Şimdi gözler üst komisyonda... Şu an için 653 kurum çalışanı işlerine devam edebilecekler HAYIRLISI OLSUN....

Not: Yazımızı Facebookta paylaşarak yakınları haberdar edin..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder