9/24/2021

Düğünde Geline Hangi Altın Takı Takılmalı, Düğünde Altın Hediye Seçimi

  Hiç yorum yok
Düğünde Geline Takı Takılır
Düğünde Hangi Altın Takılar Seçilmeli?

Genellikle nişan düğün, sünnet ve doğumlarda altın takma adetleri bir çeşit yatırım aracıdır.
Kime hangi altını takarsanız gün gelir o altının aynısı size yada evladınıza takılır. Kimine göre bu altın takma adeti borç verme olarak nitelendirilir.
Aslında kendi açınızdan gerçekten yatırımdır ama düğünde olması gereken dayanışma değildir. Çünkü dediğim gibi nasıl altın taktıysan aynısı sana takılır.

Bizim zamanımızda aile büyükleri; annaneler, babanneler, dayılar, halalar, teyzeler ve amcalar hepsi evlenecek olan gençlerin ne eksiği varsa, o eksik olan şey ne büyüklükte olursa olsun onu alırlardı. Bu eksiklere örnek olarak şunları verebilirim; ocak, düdüklü, buzdolabı, çamaşır makinası, fırın, elektirikli süpürge, mikrodalga fırın, halı, perde...
Zamanla bu gibi eksikleri tek bir kişinin alması olayı kalktı yerine eksik olan en büyük eşya ne ise 2-3 kişi ortak olarak almaya başladı.
Şimdi artık hemen hemen hiç bir düğünde, evlenecek gençlerin eksiğinin alınması değil, tekrar geri gelsin düşüncesi ile altın takma adetleri başladı.
Vatandaşın alımgücü azaldıkça o takılan altınlarda küçülmeye başladı.
Aile büyükleri önceden bilezik takabiliyorken sonra yarım altın takmaya başladı. Yarım altınıda alamayan aile büyükleri çeyrek altın takmaya başladı.
Ama artık o kadar çok sıkıntıda olan insanlar varki, bunlar altın takıyı artık gram altınlar şeklinde takmaya başladı.

Benden size tavsiye; sizede kim hangi altını takmışsa mutlaka not edin, sizinde altın takacağınız zaman işiniz kolaylaşır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder