12/30/2021

Dinen Hangi Hallerde Eşler Boşanma Yoluna Gidebilir

  Hiç yorum yok
Dinen Hangi Hallerde Eşler Boşanma Yoluna Gidebilir
Bin bir hayallerle umutlarla kurulan yuvalar bazen arzu edilen gibi çıkmadığı, beklentileri karşılamadığı, gerek eşlerin durumları, gerek umulan gibi olmaması vesileleri ile çoğu yuvalar yıkılmaktadır. Resmi olarak boşanma sebepleri çeşit çeşit sebeplere dayalı olmakla birlikte dinen bir kadın veya erkek hangi durumlarda boşanma yoluna gidebilir bunu pek bilenimiz yoktur. Dinimizde hangi hallerde hangi durumlarda boşanılabilir çoğumuz din görevlilerine durumlarını anlatarak onlardan tavsiye alarak boşanmaları hakkında uygunmudur değilmidir öğrenerek, dinen uygun şekli ile boşanmayı tercih edenler bulunmaktadır.
Öncelikle insanların şunu bilmesinde yarar var. Her insanın imtihanı farklıdır. hayırlı eş herkes ister ancak eğer eşiniz hayırsızsa belkide sizin imtihanınızda bu hayırsız eşle olabilir.
Neyse biz konumuza dönelim, din görevlilerinden bazıları dini açıdan hangi durumlar sonucu boşanılabilir konusunda aşağıdaki maddeleri sıralamışlar.

* Eşlerden biri akıl hastalığı veya ağır bulaşıcı hastalığa yakalanması durumunda, kadın sağlığı açısından bunlar boşanma gerekçesi olarak görülür.

*Kişinin kocası varlıklı olduğu halde, kendisiyle ilgilenmez ve onu açlık ve sefalet içinde bırakırsa boşanmak için çare aranabilir.

*Kocanın evi terketmesi ve bu yüzden sıkıntı ve fitneye düşme korkusu ve tehlikesi olduğunda kadının mahkeme yoluyla evliliğe son vermesi söz konusudur.

*Şiddetli geçimsizlik ve kötü muamele durumunda mağdur olan eş, mahkeme yoluyla boşanma isteğinde bulunabilir.

*Ağır ve yüz kızartıcı bir suç olan zina evliliği sona erdirme sebebidir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder