9/09/2021

Nasır - Nasır Nedir Nasır Niye Olur Tedavisi Nedir

  Hiç yorum yok
Nasır Nedir Nasır Niye Olur Tedavisi Nedir
Ayakta Nasır Niye Olur?
Genellikle yanlış ayakkabı seçimlerinden oluyor. Ayağı çok sıkan ayakkabılar, ayağa vuran ayakkabılar ayak parmağının üst kısmında derinin sertleşmesine ve nasır olmasına sebep oluyor. Yani ayakta nasır olmasının en temelindeki sebep ayakkabıdan kaynaklanır. Daha sonra sebepleri ise; ayakların çok terlemesi, çok yol yürümek, sürekli ayakta durmak, havasızlık...

Nasır Nedir?
Genellikle ellerde ve ayaklarda görülen, el ve ayağın sürekli olarak bir yerlere sürtünen noktalarında üstderinin kalınlaşması ve sertleşmesiyle oluşan deri rahatsızlığdır. Yani bir başka deyişle ölü ve katı deri tabakası oluşmasıdır.

Nasır Yalnızca Ayaktamı Olur?
Hayır. Ama Nasıra genellikle ayakta daha çok rastlanır. Bunun dışında elle ağır iş yapanların ellerindede nasır olabilir. En fazla ayakta görülür fakat baskıya maruz kalan her bölgedede nasır oluşabilir.

Ayak Nasırının Tedavisi Nasıl Olur? Evde Nasırı Keserek Nasır Tedavi Edilebilirmi?
Bazen o kadar büyük yanlışlar yapılıyorki saymakla bitmez. Nasırı olan biri evde kendine kendine nasırı yok etmek için kesenler, asit dökenler gibi birçok duyumlar alınıyor ve görüyoruz. Bu hareketler son derece yanlıştır. En doğru olan doktora gitmektir. Çünkü siz bilmesenizde belkide ciddi bir rahatsızlığınız olabilir, belkide keserek veya asit dökerek sağlığınıza büyük zarar verebilirsiniz. Çünkü nasırı oluşturan altında yatan sebep ortadan kaldırılmadıkça nasırı kendiniz yok edemezsiniz. Nasır sonuçta oldukça köklü bir rahatsızlıktır. Bu nedenle doktora gitmelisiniz ve doktor tavsiyesini yapmanız ve hatta gerekiryorsa doktorunuz cerrahi bir operasyona gerek görürse o zaman gerekeni yaptırmalısınız. Ama asla kendi kendinize nasırlarınızla uğraşmayın ve müdahele etmeyin.

Ayakta Nasır Oluşmaması İçin Ne Yapılır?
Ayakta nasır oluşmaması için doğru ayakkabı seçimi en birinci yapılması gerekenlerdendir. Ortopedik ayakkabılar tercih edilmelidir. Ayaklarınız ıslanınca iyice kurulamalısınız. Ayaklarınızı çok havasız bırakmamalısınız. Aşığı ayakta durmamalısınız.

Nasır Ayağın En Çok Hangi Kısımlarında Olur?
Sürtünme ve baskı olan bölgelerde nasır olur.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder