9/09/2021

Ayak Mantarı - Ayak Mantarı Nedir? Ayak Mantarı Sebepleri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?

  Hiç yorum yok
Ayak Mantarı Nedir? Ayak Mantarı Sebepleri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?
Ayak Mantarı Nedir?
Ayak mantarı çeşitli sebeplere bağlı olarak deri bütünlüğünü etkileyen bir çeşit enfeksiyondur.

Ayak Mantarının Belirtileri Nedir?
Ayak mantarı belirtilerinde, kaşınma, yanma, etkilenen bölgenin sızlaması görülebilir. Ayakta koku ve ayakta kızarıklık olabilir. ayak tabanı, parmakları veya tırnakta kızarıklık ve inflamasyon oluşabilir. içi su toplamış yaralar gözlenebilir. kabuklanıp, dökülmeler olabilir. tırnakta renk değişikliği, kalınlaşma, kabalaşma gelişebilir.

Ayakta Mantar Oluşmasına Sebepler Nelerdir?
Ayakların banyodan sonra iyice kurulanmaması yani ıslak kalması,
Naylon içerikli çoraplar giyilmesi
Ayakların havasız kalması,
Başkasının terliğinin giyilmesi (o kişininde ayağında mantar olasılığı sebebiyle)
Dar kalıplı ayakkabılar giyilmesi,
Çok yüksek topuklu ve eski ayakkabılar,
Çorapsız ayakkabı giymek,
Ayakların çok terlemesi,
Hijyen olmayan havuzlar, Islak zeminli spor merkezleri,
Herkese aynı kullanılan pedikür aletleriyle yapılan pedikürler, ayaklarda mantar oluşması için oldukça yeterli sebeplerdir.

Ayaklardaki Mantar Bulaşıcımıdır?
Evet bulaşıcıdır. Özelliklede ortak kullanımdaki havuzlar, terlikler, ayakkabılar, güzellik salonları, yatılı okullar, havlular, pedikür setleri mantar rahatsızlığının en hızlı bir şekilde bulaşarak yayılma sebepleridir.

Ayaktaki Mantar Nasıl Tedavi Edilir?
Mantar tedavi edilebilir bir cilt rahatsızlığıdır. Dermatoloji doktoruna gitmeli ve doktorunuzun uygun gördüğü tedavi şekline ve önerilerine dikkatli ve titizlikte uymalısınız.

Ayak Mantarı İçin Önerilen Bitkisel Tedavi Yöntemi Varmı?
Ayakta oluşan mantarlar için öncelikle tavsiye doktora gitmenizdir. Ancak Alternatif Tıp ddediğimiz bitkisel yollarla bitkilerle otlarla karışımlar kürler yapılarakta Mantarı tedavi edenlerde var. Ama ilk öncelikli olarak doktor tavsiyesi almalısınız... Çünkü bazen pek bilmesekte nadirde olsa bazı bitkilere karşı alerjiniz olabilir. Alerjide hafife alınacak durum değildir. Bu nedenle neye karşı alerjiniz olup olmadığınızı çok bilmeniz gerekir. Bildiğiniz bir alerjiniz varsa gittiğiniz doktorada şuna karşı alerjim var diyerek doktorunuzu bilgilendirmelisiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder