9/09/2021

Düz Taban - Düz Taban Nedir? Düz Taban Neye Denir? Tedavisi Nedir?

  Hiç yorum yok
Düz Taban Nedir? Düz Taban Neye Denir? Tedavisi Nedir?
Düz taban herkesin anlaması açısından daha doğrusu anlayacağı dilden söylemek gerekirse, düz taban ayağın altındaki kavisli bölgenin bozulması işlevini yapamaması diyebiliriz.
Düz tabanlığın tedavisi var. Düz taban olup olmadığınızı öğrenmek için öncelikle bir hekime başvurmalısınız.
Evde kendi kendinize düz tabanmıyım değilmiyim öğrenmek isteresniz düz taban olup olmadığınızı anlamanın pratik yolu var. o pratik yoluda yazımın devamında bahsedeceğim.

Ayakta Düz Taban Kimlerde Olur?
Bazı rahatsızlıklara bağlı olarak düz taban olabilir. Ancak hangi hastalıklar düz taban yapar derseniz, romatizma, aşırı kilo, veya yanlış ayakkabı seçimleri olarak sıralayabiliriz. Düz taban sebepleri ve nedenlerini öğrenmek açısından doktora görünmenizde yarar olacaktır

Hangi Yaşlarda Düz Taban olur?
Düz tabanlık yaşa bağlı değildir. Bunun cevabını en iyi doktorunuz verecektir. Ancak düz taban her yaş grubundada görülebilir.

Çocuklarda Düz Taban Olurmu?
Öncelikle edindiğim bilgiyi paylaşayım. Her insan düz taban olarak doğarmış ve 5 yaşına kadarda düz taban gibi görülürmüş. Ancak 5 yaşından sonrada hala düz tabansa bir doktora götürülmesi ve doktorun isteyecekleri tetkikler sonucu düz tabanlık düzeltilebiliyormuş. Bu konuda ailelerin içi rahat olsun.

Düz Tabanın En Temel Belirtileri Neler?
Topuk dışarı doğru kayar ayağın iç kavsi yere doğru çok yanaşırsa iç kısımda ağrı meydana gelir dış kısımda ağrı meydana gelir. Aşil denilen ayağın arka kısmında bir gerginlik hissi ve ağrı meydana gelir. Temel belirtiler bunlardır.

Düz Tabanlık Düzeltilebilir Rahatsızlımı?
Yetişkinlerde görülen düz tabanlık tedavisi hangi evrede yakalandığına göre değişiklik gösteriyor. Eğer düz tabanlığın başlangıç evresindeyse hastanın sadece ayak iç kısmında ağrısı olur. Ve daha düz tabanlık daha oluşmamıştır. Eğer hastada bu evrede düz tabanlık şüphesi olursa kişiye özel tabanlık desteği verilir. Verilen tabanlık ayakkabının içine yerleştirilerek kullanılıyor. Ve ayrıca düz taban olanın kilo vermeside gerekiyor. Ayaklarını aşırı kullanımdan uzak kalması gerekiyor. Ama eğer daha ileri evredeyse eğer yani bir düz tabanlık oluşmuşsa, hastada ağrılar başlamışsa, gittikçe de bu düz tabanlık artıyorsa bu artık tabanlıkla düzelme imkanı kalmıyor. Aslında bu evre ameliyatla gayet başarılı bir biçimde eski haline getirilebiliyor. Daha net bilgi için hekiminizle görüşmenizi tavsiye ederim.

Düz Taban Evde Nasıl Anlaşılır?
Eğer düz tabanlıktan şüpheleniyorsanız en doğru olan doktora gitmektir. Ancak "yok ben yinede merak ediyorum evde kendi kendime düz taban olup olmadığımı nasıl anlarım" derseniz yere bir kağıt serin. Ayaklarınız ıslak biçimde o kağıda basın. Bastığınız yer komple ıslanıyorsa yani ayağınızın izi çıkıyorsa Düz taban olma ihtimali yüksek. Eğer kağıda bastığınızda, ayağınızın içe bakan kısmının geldiği yer kuruysa o zaman düz tabanlık yok gibi görülüyor. Eğer bir şüpheniz varsa mutlaka doktora gidiniz erken tanı her zaman önemldiir. Doktorunuzun tavsiyelerini dikkate alın ve yapın.
Sağlıklı günler dileriz...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder