9/09/2021

Hacamat - Hacamat Nedir Hacamat Ne İşe Yarar

  Hiç yorum yok
Hacamat Nedir Hacamat Ne İşe Yarar
Hacamat Neye Denir?
Alternatif tıptaki en etkili yöntemlerden biri olan hacamat kupalarla yapılan kupa terapisi, vücuttan toksinleri, ağır metalleri, donuklaşmış kirli kanı uzaklaştırarak vücudun enerji ve kan dolaşımını düzenlemektedir. Hacamat ihya edilmeyi bekleyen unutulmuş bir sünnettir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: “ -Hakim- Unutulmuş bir sünnetimi ihya edene yüz şehid sevabı vardır.”
Çok eskiden hacamatın sülüklerle yapıldığı günümüzdeki hacamatla aynı etkiye sahip olduğu söylenir. Ancak günümüzde hacamatın eğitimi veriliyor olması ve sırf hacamat üzerine eğitim alan kişiler bu işi yapmaktadırlar.

Hacamat İlk Ne Zaman Yapıldı?
Hacamat Kupa Terapisinin geçmişi 5000 yıl öncesine dayanmakta, Mısırlılar tarafından uygulandığı bilinmektedir. Muhtemelen daha da eskilere uzanan Hacamat tedavisinin geçmişi , yazılı kaynakların yetersizliği sebebiyle bilinememektedir.  Mısırlılarda, Romalılarda, Antik Yunan’da ve Çin’de uygulandığı bilinen hacamat tedavisi, İslamiyetin ilk yıllarında Miraç hadisesinde Müslümanların gündemine girmiş ve yoğun şekilde uygulana gelmiştir. Cumhuriyetin ilk dönemlerinde ilaç firması sahibi Eczacıbaşı’nın talebiyle İsmet İnönü tarafından yasaklanmış son yıllara kadar adı neredeyse unutulmuştur.

Hacamat'ı Kimler Yapar?
Hacamat'ı öyle herkes yapamaz. Mesela bir örnek verecek olursak "sağlıkçı olmayan birinin kalp masajını yapması kabul edilemez" bir durum olması gibi, hacamatıta işinin ehli olan bu işin eğitimini alan kişiler veya hacamat üzerine klinikler yapabilir.

Hacamatta Fazla Kupa Kullanmak Doğrumu?
Hacamat yapılırken kullanılan kupa sayısını işin uzmanı belirler ancak 8-10 nooktadan hacamat yapılmasıda doğru değildir. Fazla kullanılan kupa sayısı kişide halsizliğe neden olur.

Hacamat Yaptırmanın Ücreti Nedir?
Hacamatta kullanılan kupa sayısına göre fiyatlandırma yapılıyor.

Vücudun Hangi Bölgelerine Hacamat Yapılmaz ve Yaptırılmamalı?
Haccam ehli sünnet olmalı, hadislerde yasaklanmış noktalardan yapmamalıdır. Kafadaki bıngıldak noktası ve ense boşluğu gibi yasak noktalardan  hacamat yaptırmayınız. (-Deylemi- Hadisi şerif :Başın çukurundan hacamat olmak unutkanlığa sebep olur.)

Hacamat Yaptırmak Depresyona İyi Gelirmi?
Antidepresanlar hasta için başlarda umut olsa da, ilerleyen dönemlerde tabloyu kötüleştirmekte… Sorunun kaynağına müdahale ise Hacamat Kupa Uygulaması ile olmaktadır.

Kafaya Yapılan Hacamatın Faydaları Neler?
Manevi sıkıntılar, depresyon, takıntı, manik depresif, anksiyete bozukluğu,kulak çınlaması, kulak ağrısı, migren ve diğer baş ağrıları, baş dönmesi, egzama, uçuk, sedef, saç dökülmesi, göz, diş, burun hastalıklarına faydalıdır.

Enseye Yapılan Hacamatın faydaları Neler?
Tiroid, lenf bezi hastalıkları, göz, göz kapağı, gözde arpacık, göz kapağı ağrıları, göz kapağı ödemi, ağız kokusu gibi rahatsızlıklara faydalıdır.

Kulak Arkasından Hacamat Yaptırmanın Faydaları Neler?
Karaciğer, safra kesesi ağrıları, baş titremesi, baş ağrıları, kulak hastalıkları, burun hastalıkları, boğaz hastalıkları, göz hastalıkları, diş hastalıklarına faydalıdır.

Omuzdan Hacamat Yaptırmanın Faydaları Neler?
Akciğer hastalıkları, yüksek tansiyon, başağrısı, baş dönmesi, saç dökülmesi, kepek, boyunda kireçlenme, boyun fıtığı, kol-omuz ağrıları ve hormon dengesizliğine faydalıdır.

Kürek Kemiğindeki Bölgeden Hacamat Yaptırmanın Faydaları Neler?
Akciğer, kalp, pankreaas ve safra kesesi hastalıkları gibi rahatsızlıklara faydalıdır.

Kürek Kemikleri Altındaki Bölgeden Hacamat Yaptırmanın Faydaları Neler?
Bel ağrısı, bel fıtığı, karın ağrısı, mide ve karaciğer hastalıklarına

Belden Hacamat Yaptırmanın Faydaları Neler?
İdrar kaçırma, bel ağrısı, bel fıtığı, böbrek ve üreme organı hastalıklarına faydaldır.

Kuyruk Sokumundan Hacamat Yaptırmanın Faydaları Neler?
Prostat, fil hastalığı, basur ve adet düzensizliğine faydalıdır.

Dizlerin Üstündeki veya Altındaki Bölgesinden Hacamat Yaptırmanın Faydaları Neler?
Diz ağrısı, diz hastalıkları, adet düzensizliği, basur, varis, baldır ve ayak yaralarına, mide, karaciğer, safra kesesi ve böbrek rahatsızlıklarına fayda sağlar.

Baldırdan Hacamat Yaptırmanın Faydaları Neler?
Yüksek tansiyon, başağrısı, sedef, fil hastalığı, idrar yolları ve böbrek hastalıklarına, ayak ve baldır ağrılarına, ayak ve baldırdaki yaralara faydalıdır.

Ayak Bileği Dış Kısmından Hacamat Yaptırmanın Faydaları Neler?
Siyatik, varis, gut, fil rahatsızlıklarına faydalıdır.

Ayak Bileği İç Kısmından Hacamat Yaptırmanın Faydaları Neler?
Basur ve Adet düzensizliğine faydalıdır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder