12/30/2021

Cilt Maskesi, Cildi Canlandıran Beyazlatan Maske Tarifi

  Hiç yorum yok
Cilt Maskesi, Cildi Canlandıran Beyazlatan Maske Tarifi
Yaz aylarının ciltte oluşturduğu ölü deri tabakasından arındıran, aynı zamanada cilde ışıltı veren beyazlatan yani doğal ışıltısını kazandıran maske tarifi, hemen hemen her evde bulunan malzemelerle yapılan doğal bir maske tarifidir. Cildi arındıran maskeyi haftada en fazla 2 gün uygulanır. Önerilen ise haftada 1 gün uygulanmasıdır. Bu maskeyi düzenli uyguladığınızda yeni oluşan lekelerdende kurtulmak mümkün oluyor. Aşağıdaki maske boyun bölgesindeki deforme veya lekelerede iyi geliyor, ellere iyi geliyor bu nedenle bu bölgelerede uygulanabiliyor.

Cilt Canlandırıcı Maske Malzemeleri
1 tatlı kaşığı Pirinç unu (evinizde pirinç unu yoksa pirincin kendisindende yararlanabilirsiniz)
1 çay kaşığı papatya yağı
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağ (hakiki saf zeytinyağ)

Cilt Canlandırıcı Maske Yapılışı
Porselen bir kap içine pirinç ununu koyun, üzerine papatya yağını ilave edin, en son sızma zeytinyağını ilave edip güzelce karıştırın.

Cilt Canlandırıcı Maske Cilde Nasıl Uygulanır?
Akşamları öncelikle cildinizi güzelce yıkayıp temizleyin.
Cildinize maskeyi göz çukurunuza girmeden boyundan başlayarak aşağıdan yukarı doğru sürün.
Maskeyi göz çukuru hariç yüzünüzün tamamına aşağıdan yukarı doğru sürdükten sonra fazla hakeret etmeden maskeyi cildinizde 20 dakika bekletin. Hareket etmememinizin sebebi sürülen maskenin akma özelliğinin olmasıdır.
20 dakika bekledikten sonra herhangi bir sabun yada temizleyici kullanmadan cildinizden maskeyi çok ılık su ile arındırın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder