9/10/2021

Çeyizlerdeki Sandık Lekesine Çözüm Çeyizdeki Sandık Lekesi Neyle Çıkar

  Hiç yorum yok
Çeyizlerdeki Sandık Lekesine Çözüm Çeyizdeki Sandık Lekesi Neyle Çıkar
Sandıktaki çeyizlerde sarı leke neyle çıkar? çeyizdeki sarı lekere çözüm, Sandıktaki çeyizde sarı lekelere formül nedir? Çeyizlerdeki sarı sandık lekelerini çıkaracak yöntem formül varmı?

Kızlarımız daha bebeklik döneminden itibaren oturup bir güzel çeyizler yapmaya başlarız. Başlamaya başlarız ama kızlarımız gelinlik çağına gelip evlenecekleri zaman, yıllarca uğraşığ yaptığımız o güzelim çeyizlere bir bakarızki hep sarı sarı lekeler olmuş. Kimileri şeytan işemiş der, kimileri sandık lekesi der, kimileri sarı leke der.
Ekiden çeyizler kızlar evleneceği zaman sandıktan çıkarılıp yıkanırdı. lekeli olanlarda kaynatılırdı. Sonra büyük bir özenle ütülenir gelin çeyizi serilmeye hazır olurdu.
Şimdilerde ise o eski kanaviçeler olmadığı, danteller örülmediği için pekte çeyizlerde sandık lekesi olacak lekeler görülmüyor.
Ama biz yinede sandıktaki çeyizlerde oluşan sarı sandık lekeleri için formülü verelim. Pekte formül denilemez çünkü bir kaç karışım yok. Tek ürünle çeyizlerdeki sarı lekeler çıkarılıyor.

Çeyizleri bolca süt döktüğünüz suda bekletin sonra çeyizlerinizi yıkayın. Sarı sandık lekeleri yok olur. Lekeleri yok etmek bu kadar kolay ve bu kadarda kısa bir bilgi işte...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder