9/10/2021

Bulaşık Makinasında Puslanan Matlaşan Bardakları Parlatma Matlaşan Bardak Nasıl Parlatılır

  Hiç yorum yok
Bulaşık Makinasında Puslanan Matlaşan Bardakları Parlatma Matlaşan Bardak Nasıl Parlatılır
Cam bardaklardaki matlık neyle gider? Mat Cam bardaklar nasıl temizlenir? Cam bardaklardaki pusa ne kullanırlırsa parlar? Cam bardaklardaki matlığı neyle yok edebilirim? gibi sorularınıza çözüm...

Bardakların matlaşması genellikle şebeke suyunun kireçli olmasından yada bulaşık makinasında kullanılan parlatıcının kalitesinden kaynaklı olarak bardaklar matlaşıyor ve hatta puslu oluyor.
Puslu veya mat bir bardaktada ikram edilen çay, soğuk içecek veya meyve suları sanki kirli bardakla ikram edilmiş gibi oluyor. Bu durumda ev sahibinin canını sıkıyor.

Puslanan yada matlaşan bardakları parlatmanın püf noktası elbetteki var. Birçok uzman bardakları parlatmanın eski haline getirmenin yollarını yeri geldikçe anlatmaktadır.

Şimdi gelelim konumuza, puslu mat bardak nasıl parlatılır?
İncir yaprağını bardaklarınızın içinde dolaştırın, bir tencereye su koyun, incir yapraklarınıda suyun içine koyun, bardaklarıda bu suyun içine koyduktan sonra ocakta kaynatın bütün matlık veya pusluluk yok oluyor bardaklarınız pırıl pırıl oluyor.

Bardakları parlatmanın bir başka püf noktasıda; Suyun içine biraz limon, biraz tuz koyun. Bu suyun içine yine bardaklarınızıda koyup kaynatın. daha sonra bardaklarınızı yıkayın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder