11/07/2016

Türkiye'de Bebeklere En Çok Konan İsimler

  Hiç yorum yok
Türkiye'de Bebeklere En Çok Konan İsimler
Türkiye'de En Çok Hangi İsimler Bebeklere Konuyor

Türkiye'de Kız Bebeklere İsim Nasıl Seçiliyor? Türkiye'de Erkek Bebeklere İsim Nasıl Seçiliyor?
Dünyaya yeni gözlerini açmış veya açacak olan kız-erkek bebeklere verilen isimleri aileler yani bebeğin anne veya babası, öncelikle kutsal kitabımız Kuran'ı Kerim'de geçiyor olmasına dikkat ediyor.
Kuran'da geçen kız isimleri, kız-erkek bebeklere en çok konan isimlerin birinci sırasında yer alırken, ikinci sırada ise dizilerde başrol alan sinema sanatçılarının dizide kullandıkları isimler yer alıyor. Dizideki kadın veya erkek başrol oyuncularının dizide kullanılan isimleri yeni doğan kız-erkek bebeklere koyan oldukça fazla anne ve baba bulunuyor.
Kız-erkek bebeklerine en çok konan isimler sıralamasında üçüncü sırada aile büyüklerinin isimlerini bebeklerine koymak var. Bu genellikle kırsal alanlarda daha çok karşılaşılan bir durum.
Bu kısa açıklamayı yaptıktan sonra gelelim bebeklere en çok konan kız-erkek bebek isimlerinin listesine...

Türkiye'deki En Çok Kullanılan Kız İsmi
Fatma, Ayşe, Emine, Hatice, Zeynep, Elif, Meryem, Şerife, Zehra, Sultan, Hanife, Merve, Havva, Zeliha, Esra, Fadime, Özlem, Hacer, Yasemin, Melek, Rabia, Hülya, Cemile, Sevim, Gülsüm, Leyla, Dilek, Büşra, Aysel, Songül, Kübra, Halime, Esma, Aynur, Hayriye, Kadriye, Tuğba, Sevgi, Rukiye, Hava, Sibel, Derya, Asiye, Filiz, Keziban, Ebru, Ayşegül, Döndü, Selma, Ayten, İrem.

Türkiye'deki En Çok Kullanılan Erkek İsmi
Mehmet, Mustafa, Ahmet, Ali, Hüseyin, Hasan, İbrahim, İsmail, Osman, Yusuf, Murat, Ömer, Ramazan, Halil, Süleyman, Abdullah, Mahmut, Recep, Salih, Fatih, Kadir, Emre, Mehmet Ali, Hakan, Adem, Kemal, Yaşar, Bekir, Musa, Metin, Bayram, Serkan, Orhan, Burak, Furkan, Gökhan, Yasin, Uğur, Yakup, Muhammet, Muhammed, Şükrü, Cemal, Enes, Yunus, Arif, Onur, Yılmaz, Şaban, Halil İbrahim.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder