9/09/2021

Bebeklerin Gözlerindeki Çapak Nasıl Temizlenir

  Hiç yorum yok
Bebeklerin Gözlerindeki Çapak Nasıl Temizlenir
Yeni Doğmuş Bebeklerin Gözlerindeki Çapaklanmaya Kesin Çözüm

Merhabalar bu gece bebeklerin gözlerinde oluşan çapaklanma nasıl önlenir? Göz çapaklanmasına ne kullanılırsa göz çapakları yok olur? Bebeklerde veya çocuklarda ne kullanılırsa göz çapakları bir daha olmaz? Bu sorun hakkında bilgi vereceğim.
Bizimde çocuklarımız yeni doğduğunda zaman zaman gözlerinde çapaklanma olmuştu ve bir çok kişi şunu dene, bunu dene gibi  gelişigüzel akıl vermekteydi. Bizim ilk yaptığımız şey bebeğimizin göz çapaklanması için doktora götürmek olmuştu. O dönemler doktorun bize önerdiği ve benimde uyguladığım şeyi yazacağım. Çünkü doktorun önerisini yapınca gerçektende bebeğimdeki göz çapaklanması geçti ve bir dahada olmadı. Kısacası sizlere vereceğim bilgi tecrübe ile sabittir.
Şimdilerde göz çapaklanması olan bebeğe damla türü ilaçlar veriliyor. Malum alınan her ilacın faydası olduğu kadar yan etkileride olabiliyor. Size deneyimle sabit olup hiçbir yan etkisi veya zararı olmayacak önerim sonucu aşağı yukarı 2 hafta içinde gözde oluşan çapaklar yok olacak ve bir dahada olmayacak.
Gelelim doktor önerisiyle benim uyguladığım göz çapaklanmasına son veren tedavi şekline.
Yapacağınız tek şey içtiğimiz çay. Hani akşamları demleyip içtiğimiz çay var ya işte o çay.
demlikteki çay soğuyunca süzün. Süzdüğünüz çayın suyu ile her gün bebeğiniz gözünü sabah akşam temiz bir bezi soğuyan çay ile temizleyin. 2 haftaya kalmaz gözdeki çapaklardan eser kalmaz. Bu sayede bebeğiniz veya çocuğunuz sabahları çapaklardan dolayı birbirine yapışan gözle uyanmaz. Demlikteki çaylarınızı süzüp gözleri temiz bezle temizleyin. İşlem bu kadar basit ve kesin çözümdür. Üstelik gözleri temizlediğiniz çayın hiçbir zararıda yok yan etkiside yok. Sadece iç rahatlığı açısından çayın demi taze olsun. Bayatlamış saatlerce beklemiş çayın demiyle değilde yeni demlenmiş soğumuş çayın demi biz annelerin içinin rahatlığı açısından daha iyi olur ve hemde herşeyin tazesi daha faydalıdır. Bebeklerinize ve sizlere sağlıklı günler dileriz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder