9/09/2021

Renk Körlüğü En Çok Kadınlardamı Erkeklerdemi Olur?

  Hiç yorum yok
Renk Körlüğü En Çok Kadınlardamı Erkeklerdemi Olur?
Renk Körlüğü En Çok Erkektemi Kadındamı Görülür

Bazı soruların cevaplarına geçmeden önce, konu başlığımızda belirttiğimiz bilgiyi paylaşalım. Bir çok kişi tarafından bilinen renk körlüğü akıllara şu soruyuda getirmekte. "En çok kadnlarmı renk körü olur yoksa erkeklermi renk körü olur". Bu konuyu uzmanlarda araştırmış ve ulaştıkları sonuç ise, en çok erkeklerin renk körü yani bilimsel isimle renk körlüğü rahatsızlığını yaşıyormuş. Hemen akla şu soru gelebilir, "erkekler ne oranla kadınlardan daha çok renk körlüğü yaşıyor"? Uzmanların verdiği bilgiye göre erkekler kadınlara oranla 10 kat daha fazla renk körü oluyormuş. Tabi bu sonucu okuyanların hemen aklına şu soruda gelebilir "erkekler niye kadınlardan  daha fazla renk körü ihitimali oluyor sebebi nedir"? Valla açıkçası bu sorunun cevabı olarak uzmanlar bilgi vermemiş. Ama isterseniz yazımızı okuyan herkes yorum kısmından tahmin yazabilir.

Güneşin Ultraviyole Işınları Renk Körlüğü Yaparmı?
Uzmanların verdiği bilgiye göre yüksek ultraviyole ışınlarına çocuk yaşlarda maruz kalanlarda renk körlüğü oluyormuş ve üstelik renk körlüğü kalıcı oluyormuş.

Anne Renk Körü İse Çocukta Renk Körü Olurmu?
Renk körü olan bir babanın doğan kızı renk körü olmuyor ama taşıyıcı oluyor. Taşıyıcı olan annenin doğan çocuğuda yüzde 50 oranla renk körülüğü olmaktadır.

Renk Körlüğü Irsimi, Renk Körü Kalıtımsal Hastalıkmı?
Renk körlüğü, az öncede yazmıştık çocuk yaşlarda yüksek oranda ultraviyole ışınlarına maruz kalmanın yanı sıra, zehirlenmeler, kalıcı beyin hasarları, retina hasarları ile birlikte en çokta irsi oluyor. Renk körlüğü için kalıtımsal bir hastalık diyebiliriz.

Renk Körlüğü Hastalığının Bir Tedavisi Varmı?
Renk körlüğü rahatsızlığına uygulanan bilinen bir tedavisi yok.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder