9/09/2021

Kaşları Oynatmak İçin Hareket Eden Kas Sayısı

  Hiç yorum yok
Kaşları Oynatmak İçin Hareket Eden Kas Sayısı
Kaşları Oynatmak İçin Çalışan Kaslar

Kaşları kaldırmak için ne kadar kas çalışır yada şöyle diyelim kaşları bir kere kaldırmak için kaç tane kas görev yapar.
Evet bu konu üzerindede bir araştırma yapılmış. Kaşları yukarı doğru kaldırma esnasında görev yapan kasların sayısı bilimsel olarak kanıtlanmış.
Böyle bilimsel konuları okuduğumda, gördüğümde veya dinlediğimde "Ey kudretine kurban olduğum Allah'ım ne büyük lütuflar nimetler vermişsin bize, biz ise görmüyoruz, düşünmüyoruz. Bir kaş kaldırmak için o kadar kas harekete geçiyor ve biz sanki sıradan bir hareket gibi görüyoruz" diyorum. Bazen hani tuhaf bir durum yaşandığında kaş hakereti ile yok demek anlamına getirdiğimiz harekete şöyle derler ya "Ne öyle gıcık gıcık kaşlarını yukarı kaldırıyorsun.! Bakma bana öyle..! O kaşlarınıda Kaldırma Bana..!" derler ya...
Oysaki o gıcık gıcık denilen kaşların yukarı kalkması esnasında birçok kas hareket ediyormuş. Ya o kaslar çalışmasa.... Sonucunu düşünmek bile insana korku veriyor.
Neyse konuyu dağıtmadan bilimsel araştırma sonucunu yazayım. Uzmanlar bir insanın kaşlarını yukarı doğru kaldırdığı esnada yani kaşların yukarı doğru kalkmasını sağlayan tam 30 adet kas hareket ediyormuş. Bir kere kaş oynatmak için 30 kas çalışıyormuş. Şükretmek gerekmez mi?

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder