9/09/2021

Kabak Çekirdeğindeki Mucize Hergün Bir Avuç Kabak Çekirdeği Nelere İyi Gelir

  Hiç yorum yok
Kabak Çekirdeğindeki Mucize Hergün Bir Avuç Kabak Çekirdeği Nelere İyi Gelir
Kabak Çekirdeğinin Mucizeleri Her Gün 1 Avuç Kabak Çekirdeğindeki Şifalar

Bacak kramplarına  en çok ne iyi gelir? En iyi antidepresan olan bitki nedir? Yaraların çabuk iyileşmesine en çok ne iyi gelir? Üreme organları sağlığına en çok ne iyi gelir? Beyin aktivitelerini için en çok ne hızlandırır? Yağların depolanmasını en iyi ne azaltır? Kalp ve damar sağlığına en çok ne iyi olur? Kemik sağlığına en çok ne iyi olur? Kan pıhtılaşmasını sağlamak için en faydalı nedir? Kolesterole  en çok ne iyi gelir? Prostat büyümesine  en çok ne iyi gelir? Kandaki yağları en iyi ne azaltır? Dikkat dağınıklığına en faydalı nedir? Anksiyeteye ne iyi gelir? Kaygıya en çok ne iyi gelir? Depresyona en çok ne faydalı? Gibi soruların cevabı bildiğimiz kabak çekirdeğindedir. Kabak çekirdeği neden çok faydalı neden çok mucize Prof. bir uzmanın sözleriyle adım adım anlatalım.

Kabak Çekirdeği ve Şifaları:
Kaak çekirdeği; B, E, K vitamini, omega 3, omega 6, manganez, magnezyum, demir, bakır, E vitamini ve çinkodan yana oldukça zengindir.
Kabak çekirdeğinin protein içeriği; bedene dışardan alınması şart olan (fenilalanin, triptofan, metiyonin) gibi temel aminoasitler açısından çok zengindir.

Triptofanın Vücuttaki Önemi:
Triptofan; noradrenalin, serotonin ve GABA gibi beyin biyokimyasal düzeninde düzenleyicilerin ön maddesidir.
Noradrenalin eksikliği dikkat dağınıklığına neden olur. Serotonin eksikliği ansiyete, kaygı hali ve depresyona neden olur.
Kabak çekirdeğinin zengin olduğu amino asitlerden biride arginindir.
Arginin C vitamini ve folik asit gibi; nitrik oksit sentezini doğal yollardan artırır. Nitrit oksit (NO) genel olarak damar sağlığı için çok gereklidir.
Kabak çekirdeği; içeriğindeki doymamış yağ oranı yüksektir ve kandaki yağları azaltır.
Kabak çekirdeği içerdiği fitosterin ile; kolesterolü azaltır, prostat büyümesine faydalıdır.
Yarım bardak kabak çekirdeği, günlük magnezyum ihtiyacının yüzde 46'sını, demirin yüzde 28'ini, manganezin yüzde 52'sini, çinkonun yüzde 17'sini ve protinin yüzde 17'sini karşılar.
1 bardak kabak çekirdeğinde, 16 mg kadar çinko bulunur.
Kabak çekirdeği alanin, glisin ve glutamik asit gibi amino asitler bakımındanda zengindir.
Bazı B vitaminlerini içerdiği gibi kemik sağlığı ve kan pıhtılaşması için ihtiyaç olan K vitaminini önemli miktardada içermektedir.

Arginin Vücuttaki Önemi Nedir?
Kalp ve damar sağlığı, Ekstra yağların depolanmasının azaltılması, beyindeki aktivitelerin hızlandırılması, üreme organlarının sağlığı ve yaraların çabuk iyileşmesi açısından gereklidir.
Ayrıca kabak çekirdeği çok etkili bir antidepresan olma özelliğinede sahiptir.

Yukarıda bahsedilen önemli yemiş kabak çekirdeğidir. Bu nedenle her akşam bir avuç kabak çekirdeği çitlenmesi gerekiyormuş uzman kişiler öyle tavsiye ediyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder