9/09/2021

İnsanların Günlük Nefes Sayısı

  Hiç yorum yok
İnsanların Günlük Nefes Sayısı
Bir İnsan Bir Günde Kaç Defa Nefes Alıp Verir

Gün içinde bebekler hariç yani yetişkin bir insan kaç defa nefes alıp veriyor hiç düşündünüzmü?
İnsanların gün içinde ne kadar nefes alıp verdiğini uzmanlar araştırmış. Çıkan sonuç, aslında günlük yaşamda ne kadar nefes alıyormuşuz hiçte küçümsenecek bir karam değil.
Araştırmalara göre yetişkin insanlar1 günde ortalama tam 23 bin defa nefes alıyor ve yine ortalama 23 bin defa nefes veriyorlarmış.
Aslında alınan her nefesin Allah'ın Hay ismi ve verilen her nefesin Hu olduğunu düşünürsek normal bir sonuçtur.
Size deselerki "masa üzerinde duran bir bardağı 1 gün içinde 23 bin defa al, 23 bin defa tekrar masaya koy" deseler bu çok basit olan iş bizlere çok ağır gelir değilmi?
Konuya bir başka açıdanda bakacak olursak; Allah'ın Esmalarından birini her gün 23 bin defa okunacak dense, ooo bir günde nasıl okunur zaman yetmez deriz değilmi? Oysaki farkında olsakta, olmasakta zaten her nefeste insanoğlu zikir halindedir. uykuda bile nefes alıp vermiyormuyuz. Bizler uyuyoruz ama gerek Allah diye atan kalbimiz, gerekse Hay ile alıp Hu ile verdiğimiz nefeslerimiz daima uyanık haldeler.
Bilerek yapılan zikirden, bilmiyerek yapılan zikirin farkı budur işte. Beynimiz başka şeyler düşünüp aklımızı meşgul ederken, Kalbimiz Allah, nefeslerimiz Hay Hu ile zikrederler.
Aslında bir insanın günde aldığı nefes sayısını yazmaktı ama konu tam 23 bin defa nefes alış verişi olunca Zikir konusunada değinmeden edemedim. Çünkü nefesin dünya hayatında 2 büyük önemi var. Biri Allah'ı Hay ve Hu ile tesbih eder, diğeri hayatı sağlar. (Çünki Allah bizlere nefesiyle can vermiştir)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder