9/09/2021

İnsan Neden Fazla Uyumak İster?

  Hiç yorum yok
İnsan Neden Fazla Uyumak İster?
İnsanlar Az Uyumayı Çok Uyumayı Neden İster?

Son zamanlarda insanların uyku düzeni bir takım sorunlar sebebiyle bozulmuş durumda. Bizde az uykunun ve çok uykunun neden kaynaklandığını bir araştıralım dedik. İnsanların bazıları niye çok uyur ve insanların bazıları neden az uyur bizde merak ettik. Uyku üzerine çeşitli konular işlenmiş. Ancak daha doğru bir sonuç elde etmek için araştırmalarımızı sürdürdük. Elde ettiğimiz sonucuda sizlerle paylaşmaya karar verdik. Aşağıda uzmanların araştırmalarına göre az uyku ile çok uyku sebepleri nedir yazacağız. Bana oldukça mantıklı geldi. Sizlerden ricam uzmanların uyku hakkındaki araştırma sonucu size göre doğrumu değilmi bizimle yorum kısmından belirtiniz.
Evet gelelim uzmanların araştırmalarına göre az uyumak isteyen insanlar niye az uykuyu tercih ediyor? Yine uzmanlara göre çok uyuyan insanlar niye çok uyukuyu tercih ediyor konusuna...
Uzmanların araştırmaları ve vardıkları sonuca göre mutlu olan insanlar daha az uyumak istiyormuş. Diğer elde ettikleri sonuç ise insanların çok uyuma isteğide yaşadıkları üzüntülermiş. Çünki üzüntü uyuma dürtüsünü en fazla tetikleyen unsurmuş.
Bizde bu araştırma sonuçlarından yola çıkarak bir yorum yapalım. Yapacağımız yorum belki tam isabet olabilir.
Mutlu olan insan niye az uyur?

Birinci şıktan yorumlamaya başladık. Mutlu bir insanın az uyumak istemesi bize göre; bir insan mutluluğu kolay kolay elde edemez. Mutlu olduğu her anı zaman kaybetmeden doya doya yaşamak istemesidir. Bir günün 24 saatinin 10 saatini neden uykuda geçirmesinki? 10 saat mutluluğundan kaybettiği zaman anlamına gelirki, bu gibi durumda 10 saat yerine 4-5 saat uyursa 24 saatin 19 saatini mutluğunun tadını çıkarır. Bu nedenle az uyumak isteyebilir.
Üzüntülü olan bir insan neden çok uyur?
Konunun ikinci şıkkınada yorumumuz şudur: Üzüntü az önceki belirttiğimiz şıkta bir insan mutlu olduğu saatleri uyuda geçirmesi bir kayıptır diyorsak, bu defa üzüntlü olan insan içinde ne kadar çok uyursa o kadar çok üzüntüden kaçış yoludur. Yani üzüntüye sebep olan olaylardan sorunlardan bir çeşit kaçış yolu uykudur.
Aslında insan bilmeden psikolojisi güzel dengede tutuyor çünkü bir psikoloğa gitse, konuşup deşarj etmek yerine bir çok psikolog hemen ilaç veriyor. Öyleki bu ilaçlar sorunları olan kişileri uyutuyor. Yani aslında psikolojik sorunları olan kişiye uygulanan temel tedavi uyku oluyor. Birçoğunuzun çevresinde psikolojik ilaç kullananlar vardır ve dikkat ettiyseniz hepside uyumaya meyillidir çünkü kullanılan ilaçların uyutma özelliği var.
Sizlerde az uyku tercihi ve çok uyku tercihi neden olur konusundaki edindiğiniz tecrübelere göre fikirlerinizi yorum kısmından yazabilirsiniz. Bakalım çoğul düşünce bize neyi ispatlıyor görelim.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder