7/28/2016

Belli Bir Sayı Olmadan EL-KÂBİD Okumanın Faziletleri Faydaları

  Hiç yorum yok
Belli Bir Sayı Olmadan EL-KÂBİD Okumanın Faziletleri Faydaları
EL-KÂBİD İsmini Sayısız Okunduğunda Nelere Faydası Var?
Allah'ın 99 Emsasından biri olan El-Kâbid isminin yine her zamanki gibi önce Türkçe manasını yazacağız. Maksadımız Allah'ın isimlerinin manasını hazılarımızda kalmasını sağlamak. Allah'ın Yâ Kâbıd ismi Türkçede "Sıkan, daraltan" anlamına gelmektedir.

Dini konudaki uzmanlar Yâ Kâbıd isminin mümkün olduğunca çok, adet veya sayı olmadan devamlı okunması durumunda fazilet ve şifalarını şöyle belirtmişlerdir.

"Her kim Allah'ın Esmalarından Yâ Kâbıd ismini hergün çokça okursa ve okumayada devam ederse, okuyan kişi canlılar gözünde heybetli görünür."

"Her kim Allah'ın Esmalarından Yâ Kâbıd ismini hergün çokça okursa ve okumayada devam ederse, kötü niyetlilerin Yâ Kâbıd ismini okuyan kişiye kötülük yapmaya cesareti olmaz."

"Her kim Allah'ın Esmalarından Yâ Kâbıd ismini hergün çokça okursa ve okumayada devam ederse, kötü niyetlilerin Yâ Kâbıd ismini okuyan kişinin dedikodusunu yapmaya cesareti olmaz."

"Her kim Allah'ın Esmalarından Yâ Kâbıd ismini hergün çokça okursa ve okumayada devam ederse, okuyan kişi Allah'ın izniyle kötü huylarından kurtulur."
Uzmanlar El-Kâbid veya Yâ Kabid olarakta okunabileceğini söylemişlerdir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder