9/10/2021

Et Kavururken Etlerin Yumuşak Olması İçin Ne Yapılır Püf Noktası Nedir

  Hiç yorum yok
Et Kavururken Etlerin Yumuşak Olması İçin Ne Yapılır Püf Noktası Nedir
Kavurmada Yumuşak Et İçin Yapılması Gereken Püf Nokta

Kavurmada Etin Yumuşak Olması için Püf nokta varmı nedir? Diyenlere bir önerimiz var. Et kavurması yapmak istediğimizde veya aldığımız etin sert olması sebebiyle onları nasıl yumuşacık kavurabiliriz tecrübemizi paylaşacağız.
Tabiki et alırken o et inek etimi, dana etimi, süt danamı, koyunmu, kuzumu bunlar önemli ama et kavururken kavurma stilide çok önemli. Ben aşağıda ara ara yaptığım et kavurması tarifini vereceğim. Eti yumuşak halde kavurmanın püf noktasınıda parantez içinde belirteceğim. İster vereceğim tarifle et kavurun, isterseniz kendi tarifinizle kavurun ama yumuşak et için önereceğim püf noktayı yapmayı unutmayın. Eğer yazacağım püf noktayı yaparsanız kavurduğunuz etleri çok güzel pişmiş ve rahat çiğnenebilir olacaktır.

Et Kavurması Tarifi
Yarım kilo süt dana eti
3 kaşık sıvı yağ
yarım çay kaşığı pul biber
yarım çay kaşığı kara biber
kekik
zevkinize göre tuz

Et Kavurması yapılışı
Sıvı yağı kapağı olan bir tencereye koyun, içine etlerinizi ilave edin ve etleriniz sulanmaya başlayınca ocağınızı iyice kısın. (Etler Kendi Suyunda İyice Kavrulup Suyunu Çekecek Püf Nokta Budur)
İyice kısılmış ateşte sulanıp suyunu çekene kadar pişen etleriniz yumuşacık olacak ve artık sadece sıvı yağ kalacak.
Bu şekilde kavrulmuş etinize pul ve karabiberi ilave edin tabiki tuzu ve kekikte ila edin. Daha sonra ocağı söndürüp servis yapın.
Yukarıda püf noktamızı paylaştık ama bir kere daha belirtelim. Kavrulan etlerin yumuşak olması için kavurmaya koyduğunuz etler sulanacak ve kendi suyunda iyice kısılmış ateşte suyunu çekip sadece yağı kalana kadar kavrulacak bu püf noktaydı.
Ben et kavurması yaparken çoğu zaman tuz domates yeşil biber vs koymuyorum. Çünki etin kendi tadını alamıyorum bu nedenle sadece baharat ve kekik koyuyorum. Tuz ise bir kere tuz koymadan eti kavurup bir tadına bakın, göreceksiniz tuz attığınız tatla hiçbir farkı yok. Bu sebeple hiç değilse zararlı olan birşeyide bir yemekte kullanmamış olursunuz. Sebze yemekleride tuz konmadığı zaman sebzelerin kendine has tatlarını damaklarınızda hissedebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder