Yeşil Melemen Nasıl Yapılır Yeşil Melemen Tarifi


Basit Kolay Yeşil Melemen Tarifi

Kahvaltıya sağlıklı melemen tarifini sizlerle paylaşıyorum. Zaman zaman bende kahvaltıya bu melemeni yapıyorum ve evde sevmeyen yok diyebilirim. Kolay yemek tarifleri arayanlara oldukça lezzetli ve hem yapılışı çok pratik, hem malzemeleri ekonomik. Ziyaretçilerimizden yapan olursa lezzeti hakkında lütfen yorum yapsınlar. Bu yeşil melemen tarifi bana ait bir tariftir.

Yeşil Melemen Malzemeleri (4 Kişilik)
Küçüğünden yarım kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ ( isteğe bağlı olarak başka yağda kullanabilirsiniz)
4-5 dal dereotu
6-7 dal maydanoz
2 adet küçük sivri biber
1 çay kaşığı pul biber
4 yumurta
tuz

Yeşil Melemen Yapılışı
Kurusoğanları küçük küçük doğrayın
biberi, dereoyunu ve maydonozu ayıtlayıp yıkayın ve onlarıda kıyın.
Yanmaz tavada tereyağını eritin
İçine sivribiberi ve soğanı atıp kavurun
kavurma işlemi bitince içine maydonozu, dereotunu katıp 2-3 dakikada onları kavurun. (daha fazla kavurmayın maydonozun ve dereotunun rengi değişmesin)
daha sonra yumurtayı kırın üzerine tuzu ve pul biberi ekleyip yumurtaların kıvamını isteğe göre pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun!



Google+ Sayfamız

Yorum Yazın..!

Disqus Yorumları