12/30/2021

Yer Çekiminin İnsanlara Etkisi

  Hiç yorum yok
Yer Çekiminin İnsanlara Etkisi
Yer Çekimi Olmasa İnsan Kendini Nasıl Hisseder

Bu akşam sizlere herkesin çok basit bir şekilde yapacağınız deneyle, yer çekiminin insanda nasıl etkisi var? İnsanlar yer çekimini nasıl hisseder? Evde yer çekimi deneyi yapılabilirmi? Kendi edindiğim deneyimimden yararlanarak biraz bahsedeceğim yada bahsetmeye çalışacağım. Belki farklı bir deneyi vardır bilmiyorum ama ben evde kendi kendime yaptığım bir hareketle yer çekimini ve insana olan etkisini yazacağım.
Şu şöyledir, bu böyledir demeyeceğim direk söyleyeceğim hareketleri yaparsanız zaten sizde yer çekiminin kendinizde olan etkisini yoğun bir şekilde hissedeceksiniz.

Yer Çekiminin Etkisini Evde Denemek
1- Elinizi başınızın üzerindeki saçlarınızın içine sokun.
2- Saçlarınızın arasındayken elinizi yumruk yapın. ( Saçlarınızı kavrayın)
3- Saçlarınızı kavradığınız yerden, başınızı acıtmayacak şekilde yukarı çekin.
4- İki veya üç dakika kadar saçlarınız çekilmiş vaziyette öylece bekleyin.
5- Saçlarınızı bırakın.
Şu an muhtemelen dünyanın bütün yükünü başınızda hissedeceksiniz. Vücudunuza kadar bir ağırlık duyacaksınz. İşte yer çekimine karşı yaptığınız basit bir deney sonucu yer çekimini farkettiniz.
Saçlarınızı yukarı kaldırarak yer çekimine karşı bir hareket yapmış oldunuz ve kendinizde bir hafifleme hissettiniz, saçlarınızı bıraktığınız andada yer çekiminin sizde yaptığı etkiyi hissettiniz.
Bu işlemi özellikle bayanlar yaptığında çok daha etkili oluyor. Nedenmi? bayanlar saçlarını at kuyruğu şeklinde tümünü toplayıp yukarı çektiklerinde baş kısmının bütünü yer çekimine karşı koymuş oluyor.
Ayrıca birde not düşeyim başınız herhangi bir zamanda ağrıdığı zaman bu tarif ettiğim hareketi yaparsanız büyük bir rahatlama hissedersiniz.
Baş Ağrısı İçin Saç Hareketi
1- Ellerinizi başınızın üzerindeki saçlarınızın arasına sokun.
2- Elleriniz saçlarınızın arasındayken elinizi yumruk yapın.
3- Yumruk yaptığınız elinizi saçlarınız içinde olarak sıkın ve bırakın, sıkın ve bırakın, sıkın ve bırakın.
Bu hareketi baş ağrınız hafifleyene kadar devam edin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder