12/30/2021

Kaş Aldırmak En İyi Yöntem Hangisi

  Hiç yorum yok
Kaş Aldırmak En İyi Yöntem Hangisi
Kaş Aldırma Yöntemleri Neler En İyi Kaş Aldırma Yöntemi Hangisi?

Bayanların olmazsa olmazlarından biri güzellik için yapılan işlemlerden biridir kaş aldırmak. Ancak hanımlar acaba kaş aldırmak için hangi metod yani yöntem uygun veya hangi yöntem daha iyi daha sağlıklı bununda araştırması içindeler. Bazı hanımlarda var olan kaşlarının yerine kontur kaş yaptırmaktalar.
Kontur kaşı daha önce gördüm ama plastik bir bebeğin yüzünü boyamışsın gibi bir görüntü oluyorki buda hiç hoş olmuyor. Güzellikten uzak bir görüntü oluyor.
Gelelim kaşdırma yöntemlerine.
İple Kaş Alma Yöntemi:
İp yardımıyla alınan bir yöntemdir. İpin iki ucu birleştirilerek burulur. İpin burulan kısımlarının arasına kaşlar kıstırılarak çekilir. İp ile kaş aldırma yöntemini profesyonel kişiler kaşların şeklini vererek alabilir ama bazı kişilerde yani profesyonel olmayanlarda kaşı cımbızla aldıktan sonra kaşın etrafındaki dağınık tüyleri temizlemek için kullanır.
Cımbızla Kaş Alma Yöntemi:
Cımbız adı verilen metal iki ucu birleşerek kaşı tutup çekmeye yarayan bir alettir. Cımbızla kaşa kolay bir şekil verilerek fazla olan tüyleri çekerek kaş alma yöntemidir. Yine işinde profesyonel olanlar kaş tüylerini kökünden çektirirken, profesyonel olmayanlar ise kaş tüylerini kırabilir. Kırılan kaş tüyleri ise çok çabuk uzar. Kısa zamanda kaş eski bakımsız haline geri döner.
Sir Ağda İle Kaş Alma Yöntemi:
Kaşların şekli cımbız yardımı ile verildikten sonra geri kalan kısımlar yani kaşın üst tarafı ve göz kapaklarındaki tüyler sir ağda ile alınır. Sir ağda şekersiz bir maddedir. Fakat bazı hanımlar şeker ihtiva etmediği ve şekersiz olmasından dolayı tüy köklerini beslemediği için sir ağda tercih ediyor. Ancak bu yanlış bir inanıştır. Bu mantıkla düşünülürse o zaman cımbız hiç birini ihtiva etmiyor. Yani saçma bir inanış. Bazı kaş alma işini yapan kişilerin müşteriyi ellerinde tutmak, fiyatça pahalı olanı yapmak için yanlış bilgilendirme yapmaktalar. Sir ağda ile kaş alınması hakkında bilinmesi gereken bir diğer önemli gerçekte, sir ağdayla her ne kadar temiz bir kaş alınması olsada, zamanla göz kapaklarında düşme meydana geliyor. Yani yaş ilerledikçe göz kapakları gözün üzerine düşüyor. Bu durumda olduğundan daha yaşlı görünmek söz konusu olabiliyor.
Hangi Yöntem Kaş Aldırmada En İyi Yöntemdir?
Bu yazdıklarımız az çok aklınızda bir fikir oluşturmuştur. Ama yine biz kendimize göre en iyi yöntemi yazalım. Cımbızla kaşlar kökünden koparılarak şekli verilip, kalan kısımların iple temizlenmesi en iyi yöntemdir.
Göz kapaklarınıza zarar veren yöntemde kaşın sir ağda ile alınmasıdır. Yani kısa ve öz söyleyecek olursak kaşlarınızda sir ağda kullanmayında ne kullanırsanız kullanın..:))

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder