9/10/2021

Çilek Reçeli Yaparken Renginin Güzel Ve Kıvamında Olması İçin Ne Yapılır

  Hiç yorum yok
Çilek Reçeli Yaparken Renginin Güzel Ve Kıvamında Olması İçin Ne Yapılır
Çilek Reçelinin Renk Ve Kıvamı İçin Püf Noktalar

Yaz ayların çok kısa bir süre reçellik çilekler çıkar ve hemen kaybolur. Reçellik çileklerin fiyatları daha uygun olduğu için bu zaman beklenir.
Çilek artık sadece yaz aylarında değil diğer mevsimlerdede bulunabilmektedir.
Hani şöyle diyebilirsiniz. "küçük bir kase alınan çilekten ne kadar reçel çıkarki"? Çileği bütün olarak reçel yapmaya kalkarsanız elbetteki fazla bir şey beklenemez. Ama çilekleri dilimlerseniz en azından 3-4 kahvaltıda tüketecebileceğiniz kadar çilek reçeli yapabilirsiniz. Aşağıda çilek reçeli yaparken başvuracağınız bazı püf nokta paylaşacağım.
Çileklerin renginin reçel yaparken güzel olmasını istiyorsanız, Çilekleri dilimleyin ve rengi kahverengiye dönüşmeden yanan ocağınızı kapatın.
Çilek reçelinin kıvamında olması için püf nokta, burada bir örnek verelim. Diyelimki 8-10 tane çileğiniz var ve yiyemediniz. Bunu reçel yapmak istiyorsunuz. O zaman 8-10 tane olan çileğinizi güzelce dilimleyin ve 1 çay bardağını ölçü olarak kullanın. Kaç bardak çilek olduysa, o kadarda toz şeker kullanın. Çilek reçelini yaptıktan sonra kavanoza koyun ve güneşe bırakın. 2-3 gün güneşte kavanozda beklesin. Güneş ısısı kavanozdaki çileği biraz daha pişirir yani reçelinizin kıvamı çok daha güzel olur.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder