12/22/2021

Cemre Düşmesi Neye Denir? Cemre Niye Düşer? Cemre Düşmesinin Hikayesi

  Hiç yorum yok
Cemre Düşmesi Neye Denir? Cemre Niye Düşer? Cemre Düşmesinin Hikayesi
Cemre Düşmesini Kim Keşfetti?

İlk olarak inanışlara göre Cemre düşmesinin haikayesini anlatalım. Böylece kimler tarafından Cemre düştüğü keşfedilmiş öğrenelim. Arap halkının kış ayları geldiğinde düzlük alanlarda büyük çadır kurup ve bu büyük çadırda bir arada kalırlarmış. Çadırın etrafına yani çadırın dışında ilk birinci sırasına küçükbaş hayvanları dairesel olarak yerleştirirlermiş ve 2. sırasına yine dairesel olarak develer yerleştirirlermiş. Çadırın hemen dışına 1 ateş, küçükbaş hayvanlardan sonra 2. ateş ve develerden sonrada 3. ateş yakarlarmış. Havalar ısınmaya başladığında develer için yakılan atel söndürülürmüş. 1 hafta sonra küçükbaş hayvanlar için yakılan ateş söndürülürmüş ve 1 hafta sonra en sonra çadırın etrafındaki ateş söndürülürmüş. Bu eylemle havalar ısındı anlamına gelirmiş. Cemre düşmesinin hikayesi bu şekilde olmaktadır.
Cemre Düşmesi Neye Denir Ne Anlama Gelir?
İlkbaharın başlangıcında yedişer gün arayla önce havaya sonraki hafta suya ve sonraki hafta toprağa düşmesiyle oluşan sıcaklık artışına Cemre düşmesi adı verilir. Cemre düşmesi demek artık havalar ısınıyor anlamına gelmektedir.
Cemre Hangi Ay ve Günlerde Düşer?
Cemre ilkbaharın başlangıcında düşmeye başlar. Buna göre;
Birinci Cemre ne zaman düşer 19-20 şubat tarihinde havaya
İkinci Cemre ne zaman düşer 26-27 şubat tarihinde suya
Üçüncü cemre ise ne zaman düşer 5-6 mart tarihinde toprağa düşer.

Cemre Düşünce Havalar Isınıyormu?
Eski inanışlara göre ısınıyor ama benim tecrübelerime göre hiçbir farkı yok. Çünkü mart ayındaki soğuk hava ocak ayında bile olmuyor.Zaten mevsimler ve iklimlerde artık değişiyor. Şu anki doğrular bile zaman gelecek yanlış olacak.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder