12/22/2021

Ev Alırken Daire Alırken Neye Dikkat Edilmeli Ev Alırken Hangi Özelliklere Bakılır?

  Hiç yorum yok
ev alırken dikkat
Ev Daire Satın Alırken Neyine Bakılır?

Ev veya apartman dairesi satın alırken iskanı önemlimi? Evet önemli. Bir evin veya dairenin iskanı olması elektrik su doğalgaz vs lerde çok önem taşıyor. Satın almak istediğiniz evin dairenin tapusu kat irtifakı ise, o zaman iskanı henüz çıkmamıştır. İskanı çıkmış bir evin yada dairenin tapusunda kat mülkiyeti yazar. Dolayısı ile satın alınacak evin tapusunda KAT MÜLKİYETİ yazısının olmasına dikkat edilir.
Ev veya apartman dairesi satın alırken kanalı önemlimi? Evet önemli. Almak istediğiniz evin kanalı pompalı ise alt katlarda kanalın evin içine taşması gibi sorunlar olması yanısıra binada çok kötü kanal kokusu olur. Daima pompalı olan kanallar evin değerini düşürür. Bu nedenle alacağınız evin kanalı asla pompalı olmamalı kanalizasyona direk bağlı olmalıdır.
Alıcak evin tuvaletinin yeri nerde olmalı? Tuvaletler misafir geldiğinde içeride oturanların karşısında olmayacak şekilde konumu olmalıdır. Örnek vermek gerekirse salon kapısının karşısı tuvalet olmamalıdır.
Alınacak evin cephesi neresi olmalıdır? Almayı düşündüğünüz evin cephesi arzunuza göre değişir. Sıcağı seviyorsanız veya kış mevsimi sert ve uzun geçen bir ilde ev alacaksanız evinizin cephesi GÜNEYBATI cephesi olmalıdır. Çünkü öğleden sonra güneş batana kadar güneş evinizin içinde olur. Eğer fazla sıcağı sevmiyorsanız, güneş sebebiyle uçuşan tozlar görmek istemiyorsanız (genelde titiz hanımlar ister) ve kış mevsiminin yumuşak geçtiği ildeyseniz en ideal cephe KUZEYDOĞU olur eğer sabah güneşini alsın öğleden sonra güneş olmasın diyorsanız en ideal cephe GÜNEYDOĞU cephesidir.
Alınacak evin garajı olmalımı? Evet olmalı hatta kapalı garaj olursa daha iyi oluyor ayrıca garajda güvenlik kamerası olmasınada dikkat edin çünkü çok fazla araba hırsızlığı var.
Alınacak evin deposu olmalımı? Evet olmalı ama artık her daireye depo yapılmıyor bunun yerine büyük bir alan yapılıyor. Daire sakinleri uyum sağlarsa bu alana herkes için küçük bir oda gibi depo yapılabilir.
Alınacak ev hangi katta olmalı? Almak istediğiniz evin katı zevke göre değişir. Eğer üstümden kimse çamaşır halı kilim vs çırpmasın atmasın diyorsanız en üst katı tercih etmelisiniz. Artık günümüzde çatı izolasyonları çok iyi. Ama yok yakıttan tasarruf ediyim diyorsanız mutlaka ara katları tercih etmelisiniz. Ben merdiven çıkamam asansöre korkarım binmem diyorsanız giriş katları tercih ediniz ama her gelen ilk sizin zilinizi çalacaktır bunuda unutmayın. Ayrıca asansör yanında olan dairelerde asansörün gürültüsüde olabiliyor bunuda aklınızda bulundurun.
Alınacak evin asansörü olmalımı? Buda sizin tercihinize bağlı ama ilerleyen yıllarda üst katta oturanların olası hastalık yaşlılık vs gibi durumlarda asansör önem taşıyorki son dönemlerde en çok asansörlü bina isteniyor.
Alınacak evin yalıtımı yani mantolaması olması gerekiyormu? Evet gerekiyor. Yeni inşaat kanununa göre artık mantolama şart. Eğer mantolama yapılmamış bir daire satın alırsanız bu cebinizden para çıkacak anlamına gelir. Çünkü mantolaması olmayan evlerin binaların mantolama yaptırması zorunlu oldu.
Sıfır binada ev almak akıllıcamı? Maddi açıdan akıllıca değil çünkü örneğin 100 bin TL'ye bir daire aldınız diyelim yapacağınız masraflarla beraber o ev size 120 bin TL'ye gelir. Ama tertemiz olsun içim rahat olsun diyorsanız evet akıllıca seçim olur.
Alınacak evin mutfağı ne kadar olmalı? Bir mutfak bir evde yani dairede en önemli yerlerden biridir. Bu nedenle mutfak gayet geniş olmalıdır. Davetlerimiz özel günlerimiz bayramlarımız olur kalabalık aile toplantılarında falan mutfak geniş olursa işinizde o kadar rahat olur misafirlerinizi rahat ağırlarsınız.
Şimdilik benim aklıma gelenler bunlar eğer sormak istediğiniz olursa yorum kısmından sorunuzu sorabilirisiniz bilgimiz dahilinde cevaplarız.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder