9/22/2015

Köpekler Niye Ulur Köpeklerin Ulumasındaki Sebep Nedir?

  2 yorum
Köpekler Niye Ulur Köpeklerin Ulumasındaki Sebep Nedir?
Köpek Uluması Köpekler Niye Neden Ulurlar? Köpeklerin Ulumasının Bilimsel Açıklaması Nedir?

Bir çoğumuz vakitli vakitsiz uluyan köpek görmüşüz ve köpek uluması seslerini duymuşuzdur. Köpeklerin ulumaları hakkında henüz bilimsel bir açıklama yok. Köpeklerin ulumasındaki sebepler birçok kişiye göre farklılık göstermektedir.
Bazıları gece vakti bir köpek uluyorsa o evden cenaze çıkar demekte, kimisi köpek ulursa deprem olur demekte, kimisi diğer köpekleri çağırır toplar demekte, kimiside ezan okunurken köpekler şeytan ve cinlerin kaçıştığını gördüğü için ulur demektedir.

Ben kendi adıma şahit olduğum bazı vakaları yazayım.
Gece veya gündüz hiçbir sebep yokken köpek uluduğunda o evde cenaze oldu. Sadece gece köpek uluduğunda çevredeki diğer köpeklerin toplandığını gördüm. Ezan okunurken özellikle sabah ezanı okunurken bütün köpeklerin uluduğunu gördüm.
Niye ezan okunurken özelliklede sabahları ezan okunurken bu köpekler bu kadar uluyor diye aklımda soru vardı. Bir video izledim bu konuyla ilgili bir hocaya soru sordular. Hocada ezan okunurken şeytanların ve cinlerin kaçıştığı hadislerde sabittir dedi. Ve hadisten yola çıkarakta bir tahminde bulundu. Köpeklerin gözlerinde perde olmadığı için bu kaçışmaları görebilme ihtimali olabilir bu sebeple uluyor olabilirler dedi. Bu soru ve bu cevap bana mantıklı geldi. Sizcede mantıklımı?

2 yorum :

  1. Tam olarak bu gece mahalledeki köpeklerin hepsi toplanmış cami taraflarında çok yüksek sesle uluyorlardi ve şuan saat 8 buçuk sela okunuyor birinin cenazesi var.

    YanıtlaSil
  2. Evimizin altındaki köpek şuan uluyor çok korkmuyorum ya inşallah kötü bişey olmaz🤤🤤😓

    YanıtlaSil