2/16/2021

Kayısı Yumurta Nasıl Haşlanır? Kabuğu Çatlamadan Yumurta Nasıl Haşlanır?

  Hiç yorum yok
Kayısı Yumurta Nasıl Haşlanır? Kabuğu Çatlamadan Yumurta Nasıl Haşlanır?
Kayısı Kıvamında Yumurta Haşlama Tarifi

Yumurta haşlarken kabuğu niye çatlar neden çatlar gibi pek önemi olmayan konuları geçip, Kabuğunu çatlatmadan yumurta nasıl haşlanır ve yumurta haşlarken nasıl kayısı yapılır onların bilgisini verelim.
Çok acil olmadıkça buzdolabından çıkan yumurtayı hemen haşlamayın. Ama diyelimki çok acil hemen yumurtayı kayısı, rafadan veya katı haşlamanız gerekiyorsa o zaman haşlama suyuna soğan kabuğu ve tuz koyun o zaman yumurtanın kabukları çatlamaz. Fakat çok acil değilse yumurtayı haşlamadan 2 saat kadar önce buzdolabından çıkarın sonra haşlayın o zamanda yumurtanın kabukları çatlamaz. Birde kabuğu sarı olan yumurtalar, kabuğu beyaz olan yumurtalara göre çok daha fazla dayanıklı oluyor bunuda aklınızda bulundurun.
Kayısı yumurta haşlama tarifi:
Su Kaynamaya başlayınca yavaşça yumurtaları bir kaşık yardımıyla suya koyun. Tam 7 dakika sonra yumurtaları alın hemen soğuk suya tutun ve kabuklarını soyun. (bekletirseniz sıcak olan kabuklar yumurtayı katı yapar)
Rafadan Yumurta Nasıl Haşlanır Tarifi:
Su Kaynamaya başlayınca yavaşça yumurtaları bir kaşık yardımıyla suya koyun. Tam 5 dakika sonra yumurtaları alın soğuk suya tutun ve yumurtanın tepesinden rahat alabileceğiniz kadar kabuklarını soyun.
Katı Yumurta Nasıl Haşlanır Tarifi:
Su Kaynamaya başlayınca yavaşça yumurtaları bir kaşık yardımıyla suya koyun. Tam 8 dakika sonra yumurtaları alın ve soğuk suya tutun sonrada kabuklarını soyun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder