10/06/2021

Planetaryum Nerede Yapıldı Planetaryum Nereye Yapıldı

  Hiç yorum yok
Planetaryum mamağın Neresinde
Planetaryum Kulesinin Yanındaki Bina Projenin İçindemi?

Üstteki fotoğrafta Mamak'ta inşaatı halen devam etmekte olan Planetaryum Kulesinin projedeki maket halinin fotoğrafıdır. Maket fotoğrafta orada bulunan binalar yer almış almasına bu güzel ama neden hemen yanına yapılan bina yer almıyor?

Videodaki 2 numaralı Fotoğrafta sarı çizilmiş daire Planetaryum Kulesi hemen yanındada kırmızı çizgi ile belirtilmiş alan ise yapılan binanın toprak arazisinin görünümü yer alıyor.

videoda bulunan 3 numaralı fotoğrafta Mamak'ta inşası bitmiş olan Seğmen Konağı adı verilen alandan çektiğim bir fotoğraf. Sarı çizgi ile belirtilmiş yer kulenin arkasına düşen ve aynı hizada bulunan binaların işaretidir.
Kırmızı daire içine aldığım inşaat halindeki bina ise, diğer binaların hizasından tamamen ayrı ve ne tesadüfki Planetaryum kulesi ile aynı hizada yer alıyor.
Yeşil renkteki daire içindeki görünen inşaatta Planetaryum kulesinin inşaatı ve bu fotoğraf daha çapraz yönde çektiğim için sözüm ona ünlü olacak Planetaryum kulesi, Seğmen Konağından görülebiliyor. Ama konakta sağ tarafa doğru gittiğinizde ise kuleden eser yok çünkü bina sıralamasını bozan bu yapı kulenin konaktan görünmesini engelliyor.

Videodaki 4 numaralı fotoğrafta yine yapılması uygun olmayan bir binanın ve kenarından köşesinden azıcıkta olsa görünün planetaryum kulesi görülüyor. Dikkat edecek olursanız açık renkteki çizgi ile binaların sıralanış şeklini görürsünüz. Mavi daire içindeki inşaatı süren binanın ise bu sıralamayı ne kadar bozduğunuda fark edersiniz.

Videodaki 5 numaralı fotoğrafı anlatmama gerek yok zaten üzerinde yazıyor.

Gelelim 6 numaralı fotoğrafa. Kırmızı renk ile kuleyi kapatan bina yazısını okuyorsunuz. Evet Planetaryum kulesi tam olarak o binanın yanında yani baktığınız yöne göre kule binanın arkasında. Ama tabi görünmüyor.
Yeşil çizgi ile yol hizasınıda gösterdik Planetaryum kulesinin sağ tarafındaki binalarla kule arasında açıklık var. Bu açıklık aslında planetaryum kulesini ortaya çıkarması gerekiyordu fakat kuleyi kapatan bu inşaat sayesinde kulenin bir anlamı yok.
Merak ettiğim şuki Mamak Belediye Başkanı Sayın Mesut Akgün böylesine önemli ve öne çıkması gereken kulenin yanına bu binanın yapılmasına nasıl izin verdiğidir. Çünkü Türkiye'de tek Planetaryum Kulesi deniliyor ama malesef yanındaki binanın konumu ile bu önemli proje biraz pasif ve değersiz kalıyor. Oysaki Planetaryum kulesinin yanları tamamen boş olup, kule tamamen ortaya çıkması gerekiyordu. Tabi bu vatandaş olarak bizim fikrimizdir. Ama buna benzer bir hatada Kartaltepe Parkı içinde oldu. Önünde koca koca binalar yer aldı ve park bu binalardan doğru düzgün seçilmiyor bile çok çirkin bir görüntü oldu.  Resimlerin üzerine tıkladığınızda fotoğrafları büyük halde görebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder