6/05/2014

Benzeri Görülmemiş Eski Lambalı Radyo Pikap

  Hiç yorum yok
Eski Lambalı Radyo Pikap
Eski Lambalı Ahşap Radyo Pikap

Eski eşyalara merakımı söylemiştim. Buda yine oldukça eski bir radyo  pikaptır.
Bu radyonun elime geçme hikayesi şöyledir.
Rahmetli babannemiz bizi çok severdi ve yeni gelin olduğu dönemlerde elden düşme olarak aldıkları bu radyoyu bize kendisi verdi.  Babannemiz 90-97 yaşı arasında 3 Kasım 1998 yılında Allah'ın Rahmetine kavuştu.

Radyonun en üst kısmı pikaptır. 45 lik ve 70 lik plaklar dinleniyordu. Biz çok 45 lik pilak dinledik bu radyoda. Çokta güçlü ve güzel sesi vardı.

Yukarıdaki resimde radyonun ibresinin olduğu bölüm var. Frekanslar hemen altındaki yine ahşap düğmelerden değiştiriliyordu.

Bu radyo epey zaman önce çok yıprandığı için dışını boyatmışlar. Renk olarak orjinal rengi değil. Ön kısımdaki kumaş yıpranmadan dolayı değiştirilmiş. O kadar çok antika radyolara baktımki hiç bu resimdekinden veya benzerinden göremedim. İnsan ona baktıkça çooook fazla yaşanmış anılar aklımıza geliyor. Birçok paylaşım sitesinde olsun televizyonlarda çıkan koleksiyonerlerin duygulanırını çok iyi anlayabiliyorum. Hatta TRT televizyonunda koleysiyonerler ve koleksiyon ürünleri hakkında bilgiler veriliyordu ve bir koleksiyoner "antika sevgisi virüs gibi, bulaştımı kurtulamazsınız" demişti. Gerçekten doğru...

Lambalı Ahşap Büyük Radyo Pikap Özellikleri
Üretim tarihi - bilinmiyor ancak 1950 li veya 1970 li yıllara ait olduğu biliniyor
İbre kısmında marka - Crosley All Wave yazmaktadır.
Yüksekliği - 107 cm.
Eni- 62 cm.
Derinliği - 38 cm.
Resimlerin üzerine tıkladığınızda orjinal boyutta inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder