Nevşehir Tutmaç Çorbası Tarifi, Nevşehir Geleneksel Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır?

Tutmaç Çorbası
Nevşehir Tutmaç Çorbası Yapılışı

Anadolu mutfağından Nevşehir iline ait yöresel yemeklerden Tutmaç Çorbası yapılışının anlatımı tarifi aşağıda verilmiştir.

Nevşehir Tutmaç Çorbası Malzemeleri:
1 su bardağı haşlanmış mercimek
1 su bardağı erişte
1 su bardağı et suyu
tuz
su
Terbiye için malzeme:
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
1 limon
tuz
su

Üzeri için malzeme:
tereyağı
taze nane
pul biber

Nevşehir Tutmaç Çorbası Yapılışı:
Tencereye yarı kıvamda haşlanmış mercimeği ve erişteyi koyuyoruz. Üzerlerini geçecek kadar su ve et suyu koyarak, kaynatıyoruz. Terbiye için, yoğurdu karıştırma kabına alıyoruz. Yumurta sarısını ve unu ilave ediyoruz. Yarım limon suyunu sıkıyoruz, biraz soğuk su ilave ediyoruz ve çırpıyoruz. Sonrasında terbiyeyi çırparak yavaş yavaş sıcak su ekliyoruz. Tenceredeki malzemelerimiz haşlanınca hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ilave ediyoruz. Bir yandan da çırpmaya devam ediyoruz ki, terbiye kesilmesin. Tuzunu atıyoruz. Çorbamız tekrar kaynayınca ocaktan alıyoruz. Tereyağını yağda eritiyoruz. İçine doğranmış taze nane ve pul biber atıyoruz. Çorbanın üzerine dökerek servis ediyoruz.

Nevşehir Tutmaç Çorbası Tarifi, Nevşehir Geleneksel Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır? Nevşehir Tutmaç Çorbası Tarifi, Nevşehir Geleneksel Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır? Reviewed by bizim zaman on 5/28/2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumlarınızla Bize Destek Olabilirsiniz

Blogger tarafından desteklenmektedir.