Nevşehir Kalburabastı Tarifi, Nevşehir Geleneksel Kalburabastı Nasıl Yapılır?

Kalburabastı
Nevşehir Kalburabastı Yapılışı

Anadolu mutfağından Nevşehir iline ait yöresel yemeklerden Kalburabastı tatlısının yapılışının anlatımı tarifi aşağıda verilmiştir.

Nevşehir Kalburabastı Malzemeleri:
3 su bardağı un+2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı  sıvı yağ
Yarım paket  margarin
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu

İçi İçin Malzeme:
1 kase iri kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti İçin Malzeme:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu

Nevşehir Kalburabastı Yapılışı:
Tatlının şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın. Hamuru için olan malzemeleri bir kaba alın iyice yoğurun. Unu eklerken 2 çorba kaşığını kontrollü olarak ekleyin. Yumuşak ve şekil verilen bir hamur elde edin. 30 dakika hamuru dinlendirin. Rendeyi alın ceviz büyüklüğündeki hamuru rendeye bastırarak açın. İçine cevizi koyup hamuru şeklini bozmadan sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. 200 derecede iyice kızartın. Tatlımız sıcakken soğuk şerbeti dökün.

Nevşehir Kalburabastı Tarifi, Nevşehir Geleneksel Kalburabastı Nasıl Yapılır? Nevşehir Kalburabastı Tarifi, Nevşehir Geleneksel Kalburabastı Nasıl Yapılır? Reviewed by bizim zaman on 5/28/2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Yorumlarınızla Bize Destek Olabilirsiniz

Blogger tarafından desteklenmektedir.