Nevşehir Kalburabastı Tarifi, Nevşehir Geleneksel Kalburabastı Nasıl Yapılır?
Nevşehir Kalburabastı Yapılışı
Anadolu mutfağından Nevşehir iline ait yöresel yemeklerden Kalburabastı tatlısının yapılışının anlatımı tarifi aşağıda verilmiştir.
Nevşehir Kalburabastı Malzemeleri:
3 su bardağı un+2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım paket margarin
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
İçi İçin Malzeme:
1 kase iri kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti İçin Malzeme:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Nevşehir Kalburabastı Yapılışı:
Tatlının şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın. Hamuru için olan malzemeleri bir kaba alın iyice yoğurun. Unu eklerken 2 çorba kaşığını kontrollü olarak ekleyin. Yumuşak ve şekil verilen bir hamur elde edin. 30 dakika hamuru dinlendirin. Rendeyi alın ceviz büyüklüğündeki hamuru rendeye bastırarak açın. İçine cevizi koyup hamuru şeklini bozmadan sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. 200 derecede iyice kızartın. Tatlımız sıcakken soğuk şerbeti dökün.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder