Nevşehir Tepside Patlıcan Kebabı Tarifi, Nevşehir Geleneksel Tepside Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?


Nevşehir Yöresel Tepside Patlıcan Kebabı Yapılışı

Anadolu mutfağından Nevşehir iline ait yöresel Tepside patlıcan kebabı yapılışının anlatımı tarifi aşağıda verilmiştir.

Nevşehir Tepside Patlıcan Kebabı Malzemeleri:
1 kg uzun patlıcan
500g kıyma
3-4 domates
6-7 yeşil biber
tuz
karabiber
toz kırmızı biber

Nevşehir Tepside Patlıcan Kebabı Yapılışı:
Uzun patlıcanları 2 parmak kalınlığında doğruyoruz. Yalnız patlıcanlar soyulmayacak.Kıymanın içine tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi katıp iyice yoğuruyoruz. Sonra, yağlanmış tepsiye patlıcanların arasına göz kakarı büyüklükte kıyma sıkıştırarak güzelce diziyoruz. Diziliş şekli resimde de görünüyor. Üzerine boyuna dilimlenmiş domates ve biberleri de diziyoruz. Tepside boşluk kalırsa birkaç tane soğan koyabilirsiniz. Bu şekilde 200 derecede yarım saat kadar yada piştiğini kontrol ederek pişirin.



Google+ Sayfamız

Yorum Yazın..!

Disqus Yorumları