Gaziantep Simit Kebabı Tarifi, Gaziantep Geleneksel Simit Kebabı Nasıl Yapılır?


Gaziantep Simit Kebabı Yapılışı

Gaziantep Simit Kebabı Malzemeleri:
400 gr. Orta Yagli Kiyma
200 gr. (Simit) Köftelik Bulgur
3 Dis Sarmisak
1/2 Çay Kasigi Pulbiber
1 Tatli Kasigi Nane
1 Bas Kuru Sogan
1/2 Çay Kasigi Karabiber
30 gr. Çam Fistigi
Tuz

Gaziantep Simit Kebabı Yapılışı:
Bulguru ayiklayip, yikayin. Yumusayincaya kadar ilik suda bekletin. Yumusayan bulgur soguduktan sonra kiymanin üzerine bosaltin.  Sarmisaklari iyice dövün. Soganlari rendeleyin, suyunu süzün. Diger baharaflarla birlikte bütün bu malzemeleri kiyma ve bulgurla karistirin.  En son dolma fistigini ekleyerek karistirin. Ceviz büyüklügünde köfteler kopararak sislere takin ve kömür atesinde pisirin.



Google+ Sayfamız

Yorum Yazın..!

Disqus Yorumları