Nevşehir Büryan Pilavı Tarifi, Nevşehir Büryan Pilavı Nasıl Yapılır?


Nevşehir Usulü Büryan Pilavı Yapılışı

Anadolu mutfağından Nevşehir ilinde yapılan yemeklerden Büryan Pilavı yapılışının anlatımı tarifi aşağıda verilmiştir.

Nevşehir Büryan Pilavı Malzemeleri:
500g kuşbaşı et
1 su bardağı pirinç
4 yemek kaşığı tereyağı
tuz, karabiber

Nevşehir Büryan Pilavı Yapılışı:
Bir iki saat önce pirinçleri ılık suya koyun, üzerlerine bir çorba kaşığı tuz gezdirip, dinlenmeye bırakın.  Bir kaşık margarinde etleri biraz çevirin, çok hafif kızarsınlar, üstlerine gelecek kadar su koyup orta ateşte pişirin. Etler pişince kevgirle başka bir yere alın. Tuzlu sudaki pirinçleri yıkayıp bol suyla, tuzunu ve ununu akıtın, süzün. Bir tencerede üç kaşık tereyağını eritin. Süzülen pirinçleri içine katıp, karıştırarak kavurun. Kavurma işi bitince tenceredeki et suyunu süzün ve yaklaşık 1,5 bardak suyu pirince dökün. Etleri de üzerlerine dizin. Tencerenin kapağını kapatıp ateşe koyun. Önce harlı sonra hafif ateşte pirinçler suyunu çekip iyice şişinceye kadar pişirin ve sonra demlendirin.



Google+ Sayfamız

Yorum Yazın..!

Disqus Yorumları