5/19/2014

Köpeğin Kaşınması, Köpeklerin Kaşınma Sebepleri Neler?

  Hiç yorum yok
Köpeğin Kaşınması
Köpeklerin Kaşınmasına Sebep Olan Faktörler Neler?

Sokak köpekleri büyük ihtimalle pire kene gibi parazitlerden dolayı sık sık kaşınır zaten bunu anlarızda çünkü bu normal.
Ama evlerde yaşayan köpeklerin kaşınmasının bazı sebepleri var. Tabiki yinede ilk önce akla gelen pire,kene gibi parazitlerdir. Köpeğinizi iyice kontrol edin, eğer parazitler için aylık aşıları tamamsa zaten bu tür parazitlerin olması imkansız denebilir.
Biz köpeklerin kaşınma sebeplerini sıralayalım.
1 - pire
2 - kene
3 - fazla tükettikleri tavuk eti
4 - allerji
5 - tüylerinin çok kısa kestirilmesi

Peki köpeğimizdeki kaşıntı sorunlarına nasıl çare bulacağız?
Eğer parazit değilse sorun, çok fazla tavuk eti yiyorsa, bu yiyeceği keseceksiniz. Bazı köpeklerde aşırı tüketilen tavuk eti allerjiye sebep olabiliyor.
Tüylerini çok kısa kestirmeyin.

Bizimde köpeğimizde kaşıntı vardı ve veteriner bize aşağıdaki uygulamayı önermişti. Siz yinede veterinere bu konuda danışın.
Köpeğimizi yıkarken, köpek şampuanı ile yıkadıktan sonra, son bir defada eczanelerde satılan ketoral isimli ilaç ile iyice köpürtüp 3-5 dakika bekletip iyice durulamamızı söyledi. Bu işlem ile kaşıntı kesildi. Ama dediğim gibi yinede siz veterinerinize danışın. Herhangi bir yan etkisi olup olmadığını bilmiyorum. Bizim veterinerimiz ne söylediyse ne önerdiyse biz onu yaptık.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder