Kahramanmaraş Hapusa Tarifi, Kahramanmaraş Geleneksel Hapusa Nasıl Yapılır?

Hapusa
Kahramanmaraş Hapusa Yapılışı

Kahramanmaraş'a ait bir tatlı çeşidi olan Hapusa, yörede Hapısa olarakta anılmaktadır. Yani Hapusa veya Hapısa tarifi yapılışı anlatımı aşağıdadır.

Kahramanmaraş Hapusa Malzemeleri:
100 gr nişasta
0,5 lt su
1/4 lt pekmez
Ceviz içi

Kahramanmaraş Hapusa Yapılışı:
Nişasta 0.5lt. su ile karıştırılır. İçine pekmez ilave edilir ve iyice karıştıktan sonra ateşe koyulur. Hapısa pişerken nişastasının toplanmaması ve nişasta kokusunun kalmamasına dikkate edilmelidir. (Eskiden Hapısa'nın pişip pişmediğini anlamak için, içine küçük bir kor parçası koyarlardı. Eğer kor içinde kırmızılığını koruyorsa pişmiş demekti) pişen Hapısa 4 kaseye bölünür, iyice soğuduktan sonra üzerine ceviz serpilerek servis yapılır.
Kahramanmaraş Hapusa Tarifi, Kahramanmaraş Geleneksel Hapusa Nasıl Yapılır? Kahramanmaraş Hapusa Tarifi, Kahramanmaraş Geleneksel Hapusa Nasıl Yapılır? Reviewed by bizim zaman on 5/28/2014 02:16:00 ÖÖ Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.