2/16/2021

Kahramanmaraş Acem Pilavı Tarifi, Kahramanmaraş Acem Pilavı Nasıl Pişirilir?

  Hiç yorum yok
Kahramanmaraş Acem Pilavı Tarifi
Kahramanmaraş Acem Pilavı Yapılışı

Kahramanmaraş Acem Pilavı Malzemeleri:
2 Su Bardağı Pirinç
500 Gr. Kuşbaşı Et
3 Su Bardağı Et Suyu veya Su
2 Orta Boy Soğan
6 Yemek Kaşığı Tereyağı
4 Yemek Kaşığı Çamfıstığı
4 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
yarım Tatlı Kaşığı Öğütülmüş Karanfil
tuz

Kahramanmaraş Acem Pilavı Yapılışı:
Yarım saat pirinci  ılık suda bekletin,, iyice yıkayın ve suyunu süzün.Kuş üzümlerini, şişmeleri için yarım saat ılık suda bekletin.Büyük bir tencerede önce yağın yarısını eritin ve etleri kavurmaya başlayın. Et, suyunu salıp tekrar çekince küçük doğradığınız soğanları ekleyin, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Tencereye bir bardak sıcak su ekleyin. Soğanlar ve etler iyice yumuşayıncaya kadar, arada bir suyunu kontrol ederek kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin (bu süre uzayabilir).Pişen etleri tencereden alın, pilavı pişireceğiniz, pilav tenceresine aktarın.Etlere kuş üzümü, çamfıstığı,  tarcını katın,karıştırın. Yıkanmış pirinçleri etlerin üstüne dökün ve hiç karıştırmayın, et ve pirinç ayrı tabakalar halinde kalsın. 3 su bardak.sıcak suya tuzu ilave edin yağı ekleyip tencereye dökün. Tencerenin kapağını kapatın ve önce orta sonra kısık ateşte, pirinçler suyunu çekinceye kadar 15-20 dakika pişirin. Pilavı ateşten alın, ağzını bezle örtün, kapağını kapatın ve bırakın 20 dakika dinlensin.Büyük bir servis tabağını tencerenin üstüne kapatın, tencereyi ters çevirin ve Acem Pilavı’nı üstündeki etlerle birlikte servis edin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder