10/06/2021

Dizilerden Sanatçılar Ne Kadar Kazanıyor? Sanatçıların Kazançları

  Hiç yorum yok
Sanatçıların Kazançları
Sanatçılar Dizilerden Ne Kadar Kazanıyor?

Bütün sanatçıları bilemiyoruz ama aşağı yukarı kazançları birbirlerine yakın olduğunu düşünüyoruz.
Biz haberlerden edindiğimiz bilgi ile bir isimden bahsedelim.
Misal isim Özcan Deniz...
Özacan Deniz yeni çekilecek olan Kaderimin Yazıldığı Gün isimli dizide bölüm başına 96.000 TL alacakmış. Düşünün bakalım bu dizi en az 10 bölüm oynasa 960.000 TL yapar.
E insaf yani... Bir yerde varını yoğunu ortaya koyarak bütün emeğini sarfeden vatandaşlar, bir yerde en güzel mekanlarda, zor sahnelerde dublör kullanan, en rahat ve zevkli bir mesleği yapan sanatçılar... Sözümüz bütün sanatçı kesime değil ayrıca direk olarak Özcan Denizide hedef almıyoruz.
İş vergiye gelince kazancımız az derler... Bir memurun veya bir işçinin ödediği vergiye bakın, birde sanatçıların ödediği vergiye bakın...
Bazı sanatçılar vergi rekortmeni oluyor zaten onlarıda duyuyor görüyoruz.
Ama bizi düşündüren bu kadar çok parayı bu yapımcılar nerden buluyorlar. Hadi televizyonda yayınlandığı andan itibaren reklam alarak bir kısmını karşılasın ya geri kalan kısmı?
Hayati teklikemi yaşıyorlar, bir maden işçisinin yaşadığı risk kadar riskide yok. Ama sorun bir maden işçisine aldığı ücreti, birde sanatçıların bölüm başına aldıklarını araştırın.
Çoğu dizi oyuncuları veya ses sanatçılığından oyunculuğa geçenler yada mankenlikten oyunculuk yapanlar televizyonlarda hit yapan dizilerin bölüm başına aldıklarının hesabını bile yapamıyorum.
Mesela bir Muhteşem Yüzyıl oyuncuları, mesela karagül dizi oyuncuları, mesela küçük ağa dizi oyuncuları, mesela medcezir dizi oyuncuları... Biz hesabını yapamıyoruz, siz yapabilirmisiniz..?
Sizce bu kadar parayı hak ediyorlarmı? veya Sizce Haketmiyorlarmı?
Haaa birde reklam filimleri var. Mesela yanlış hatırlamıyorsam Hülya Avşar Odeabank için reklamlarda oynamıştı. Oda ya 40.000 TL ile 90.000 TL arasında miktarda para almış. Tam olarak ne kadar aldığını unuttum ama 40 bin ile 90 bin TL olduğunu hatırlıyorum.
Artık bu kazançlara ne dersiniz bilmiyorum. Ama bildiğim birşey varsa kazanmaya kazansınlar ama bu kadar büyük rakam bana göre adaletsizlik.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder