10/06/2021

Hindistanda Fil Güreşleri Kanlı Bitti, Fil Güreşlerindeki Fil Bakıcısını Nasıl Öldürdü

  Hiç yorum yok
Hindistanda Fil Güreşleri Kanlı Bitti
Hindistanda Geleneksel Fil Güreşlerinde Fil Saldırısı

Her yıl Hindistanda yapılan geleneksel fil güreşlerinde izleyenler aniden şok görüntülere tanık oldu. Fil güreşlerine katılan bir fil ne olduysa aniden bakıcısını sırtından attı, sonra bakıcısını ağzına alarak bir yandan bir yana fırlattı, ve bakıcısını feci biçimde öldürdü. Aniden saldırganlaşan fil daha sonra izlemeye gelenlere saldırdı ve en sonda fil güreşine katılan diğer fillerede saldırdı.

Daha önceden hayvanları bakıcıların nasıl terbiye ettiklerini öğrendiğimizde aklımıza şu sorular geldi. "Fil öc mü aldı? Bakıcısından gördüğü zulüm Filin isyanınamı sebep oldu?"

hayvaların terbiyeleri hakkında tek 1 tane örnek verelim gerisini siz düşünün...
Çok eskiden mahallelerde ayı oynatma vardı. İnsanlarda ayının oynamasını gülerek eğlenerek izlerdi bu olayı 1965 senesi ve öncesi doğumlular çok iyi bilir.
İnsanlar bakıcının deflerine vurması ile ayılar hop hop oynardı.
Ama ayının hop hop hoplaması oyun falan değilmiş.

Bakıcılar yavru ayının ayaklarını ıslatıp, ıslak olan yerden ayıların ayaklarına elektrik verirlermiş. Bir taraftanda def çalarlarmış. Ayılarda elektriğin verdiği acı ile def eşliğinde hoplamaya başlıyormuş. Ayılar daha sonra nerde def sesi duysa ayaklarının acıdığını algılayarak hoplamaya başlıyorlarmış. Ve insanlarda ayının gerçekten oynadığını sanarak gülüyor ve eğleniyorlar.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder