10/06/2021

2100 Yılında İstanbul Su Altında Kalma Tehlikesi

  Hiç yorum yok
İstanbul Su Altında Kalma Tehlikesi
2100 Yılında İstanbul Tehlikede

Bilimadamlarının araştırmalarına göre 1880 senesinden bu yana denizlerin su seviyesi 20 santim yükselmiş. Küresel ısınmanın etkilerinin sebebiyle bilimadamları 2100 yılına kadar şu andan itibaren 80 santim yükseleceğini bildirmiş.
Slovakyalı bir amatör grafik tasarımcısı Martin Vargic 2100 yılında 80 santim denizlerin su seviyesinin yükselmesi sonucu hangi şehirler ülkeler risk altında kaldığının çizimini yapmış.
Martin Vargic'in yaptığı araştırmaya göre Londra, Amsterdam ve Berlin tamamen sular altında kalacağı yönde.
Martin Vargic'e göre Marmara denizindede su seviyesinin yükselme olasılığında İstanbul su altında kalıyormuş. Ayrıca Türkiye'nin orta karadeniz ve ege kesimlerindede etkisinin olabileceğini söylemiş.
Tabiki en doğruyu eğer yaşarsak o zamanı görürsek öğreneceğiz...
Gördüğümüz birşey varsa, o kadar çok orman yangınları varki... Üstelik yanan ağaçların yerine yeniden ağaç dikiline kadar hem vakit geç oluyor hemde ağaç dikilse bile o ağaçlar büyüp doğaya katkı sağlayana kadar çok geç oluyor. Atalarımızın bir sözü vardır bu sözüde bilmeyen yoktur. "BAKARSAN BAĞ OLUR, BAKMAZSAN DAĞ OLUR" Doğayı güzelleştirende insandır, yok edende yine insandır. İkinci gördüğümüzde yapılar... O kadar çok bina yapılıyorki bu binaların yapılması için bir sürü ağaç kesiliyor. Belediyeler evlerden daha fazla vergi alabilmek için, birbirine 5-6 metre yakınlıkta inşaat yapma izni veriyor. Oysaki iki bina arasında 1 bina büyüklüğünde yeşil alan yapımı için boşluk verilse ve bu alan ağaçlandırılsa, en azından doğayı birazdaha korumaya elverişli olurdu. Ama nerdeeeee vergi payı, dünyanın yaşlanmasına sebep olmaktan daha iyi:(((((

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder