9/12/2021

Tarım İşletmeciliği Mezunu Resmi Özel İş İmkanları Nedir?

  Hiç yorum yok
Tarım İşletmeciliği Mezunlarının çalıştığı kurumlar
Tarım İşletmeciliği Meslek Bilgisi, Tarım İşletmeciliği Mezunu Nerelerde Çalışır? Nerelerde İş Bulabilir?

Tarım İşletmeciliği bölümü puan türü MF-2 dir.
Tarım İşletmeciliği Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Matematik, ekonomi, işletme, istatistik ve ticarete ilgili, hayvan ve bitki yetiştirmekten hoşlanan, sabırlı, hoşgörülü ve dışa dönük, ekip çalışmasına yatkın, uzun süre ayakta durabilmek için bedence sağlam, seyahat engeli bulunmayan, araç kullanabilen kişiler olmaları gerekmektedir.

Tarım İşletmeciliği Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
 İşletme planlaması, tarım politikası, Türkiye ekonomisi, tarım hukuku, ekonometri, kırsal kalkınma, tarımsal pazarlama, maliye, tarım muhasebesi gibi dersler görülür.

Tarım İşletmeciliği Mezunlarının Resmi ve Özel Çalışma İşe Girme Alanları, İmkanları Meslekte İlerleme
Bu bölümden mezun olan teknikerler, tarım sektörünün ve tarıma dayalı sanayinin tüm alanında çalışabilirler. Tarım ve köy işleri bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında, tarım kredi ve tarım satış ve tarımsal kalkınma kooperatiflerinde ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilebilirler. Ayrıca zirai ilaç ve tohumculuk pazarlama hizmetlerinde 3 yıl çalıştıktan sonra zirai ilaç bayileri açabilirler. Tarımsal işletmecilik teknikerleri, kişisel becerilerine bağlı olarak çalıştıkları yerlerde yöneticiliğe kadar yükselebilirler. Ayrıca 2 yıllık eğitim sonunda DGS dikey geçiş sınavı ile ÖSYS kitapçığındada belirtildiği gibi işletme fakülteleri veya iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin işletme bölümlerine geçişte yapabilirler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder