Sanat Tarihi Mezunu Resmi İş İmkanı Sanat Tarihi Özel Sektör İş Alanı

Sanat Tarihi Meslek Bilgisi Sanat Tarihi Mezunu Nerelerde Çalışır?
Sanat Tarihi bölümü puan türü TS-2 dir.
Sanat Tarihi ve Teorisi bölümü puan türü TS-2 dir.
Aşağıdaki bilgiler Sanat Tarihi ile Sanat Tarihi ve Teorisi bölümlerini kapsamaktadır.
Sanat Tarihi Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Güzel sanatlara ve sosyal bilimlere, özellikle tarihe ilgili, uyarıcılar arasındaki farkları algılayabilme yeteneğine sahip, analitik düşünme gücü yüksek kişiler olmaları gerekir.
Sanat Tarihi Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Anadolu Türk mimarisi, İslamiyet öncesi Türk sanatı, İslam sanatı, Türk İslam el sanatları, batı sanatı ve çağdaş sanat, mimari çizim, fotoğrafçılık, İslam tarihi, Osmanlıca, Bizans sanatı, seminer, arkeoloji, selçuklu ve beylikler dönemi sanat tarihi, çağdaş türk resim sanatı, klasik dönem Osmanlı mimarisi gibi dersler görülmektedir.
Sanat Tarihi Mezunlarının Resmi ve Özel Çalışma Alanları, İmkanları Meslekte İlerleme
Sanat tarihçilerinin iş alanları genellikle Müzelerdir; ayrıca Kültür turizm bakanlığı ve taşra teşkilatı; Vakıflar genel müdürlükleri bünyesinde görev almaktadırlar. Öğretmenlik meslek sertifikası bulunanlar, Milli eğitim bakanlığının ortaöğretim seviyesindeki okullarda öğretmenlik yapabilirler. Müzelerde görevli olanlar; sanat eserlerinin tanımlanması, değerlendirilmesi, envanter kayıtlarının tutulması, en uygun şekilde korunmasını ve gerekirse depolanmasını veya uygun yerlerde teşhir edilerek tanıtılmasını sağlar. Bu tür büro hizmetlerinden başka, geçmiş dönemlerde toprak altında kalmış eserleri gün ışığına çıkarmak üzere, yüzey araştırmaları ve kazı faaliyetlerinede katılarak uzun veya kısa sürelerle arazi çalışmaları yapabilmektedirler.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder